SEGRE

SUCCESSOS PEDERÀSTIA

Maristes indemnitzarà els abusos

Posa en marxa una comissió per avaluar 31 casos, també de víctimes de Lleida || Acumula 51 denúncies a Catalunya, la majoria de les quals ja prescrites

Manifestació contra els casos de pederàstia a Maristes.

Manifestació contra els casos de pederàstia a Maristes.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut dels Germans Maristes i l’associació Mans Petites, impulsada per Manuel Barbero, pare d’una víctima d’abusos sexuals en la institució educativa, han firmat un acord per constituir la comissió d’acollida a les víctimes d’abusos sexuals de casos prescrits, que avaluarà indemnitzacions, segons un comunicat de Maristes Catalunya d’ahir. La comissió de reparació de les seqüeles causades per abusos al si de la institució començarà avaluant 31 víctimes de Mans Petites. En total, segons El Periódico, l’escàndol vinculat als centres maristes a Catalunya acumula 51 denúncies contra 18 docents, 12 d’ells germans religiosos, encara que la majoria ja han prescrit.

La comissió també avaluarà víctimes dels abusos a Lleida, encara que des de l’associació no en van poder quantificar quants. Segons el comunicat de la institució, l’objectiu de la comissió creada dilluns davant de notari és avaluar la plausibilitat dels fets denunciats i les seqüeles que presentin les víctimes, estudiar el mal psicològic sobre elles en el passat i les seqüeles posteriors o actuals derivades d’aquells fets; finalment en cas que es consideri necessari, determinar indemnitzacions en compensació de les esmentades seqüeles. Barbero va assenyalar que la comissió “no cura la ferida, però sí una part”.

Quatre denúncies policials per abusos a Maristes a Lleida Quatre exalumnes de Maristes Montserrat de Lleida van denunciar l’any passat davant dels Mossos que van ser víctimes d’abusos per part del germà Moisés González, ja mort, als anys 70 i 80. Com ja va avançar SEGRE, es tracta dels primers casos que es van denunciar policialment a les comarques de Lleida per un cas del qual, segons els afectats, hi podria haver un centenar de víctimes. Afectats contactats per SEGRE van qualificar d’“insuficient” la mesura i critiquen l’“encobriment” dels abusos.

tracking