SEGRE

SALUT EPIDÈMIA

El coronavirus tomba el Mobile

L’organització suspèn l’edició d’aquest any després que una quarantena d’empreses anunciessin que no hi anirien || Assegura que la “preocupació global” fa impossible l’esdeveniment

Treballadors ultimaven ahir preparatius de l’MWC hores abans de conèixer-se’n la cancel·lació.

Treballadors ultimaven ahir preparatius de l’MWC hores abans de conèixer-se’n la cancel·lació.ALBERTO ESTÉVEZ/EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La GSMA, organitzadora del Mobile World Congress (MWC), va decidir finalment cancel·lar l’edició d’aquest any del congrés de Barcelona pel brot de coronavirus i després que una trentena d’empreses hagués anunciat que no hi assistirien. L’associació va prendre ahir aquesta decisió després de la reunió d’urgència del comitè, format per vint-i-sis empreses i operadors de la indústria del mòbil, entre les quals hi ha Orange, Vodafone, Deutsche Telekom, NTT Docomo i AT&T, que van anunciar la seua baixa del Mobile. En un comunicat, l’organització va assenyalar, després de sis hores de deliberació, que “la preocupació global respecte al coronavirus fa que sigui impossible” celebrar la fira. A la nota també va assegurar que “seguirem treballant a l’uníson i donant-nos suport mútuament” per a l’MWC del 2021 i futures edicions. L’organització tanca el comunicat assegurant que “les nostres simpaties en aquest moment estan amb els afectats a la Xina i a tot el món”. Els organitzadors faran una roda de premsa avui amb l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i per la seua part el Govern central va negar que la cancel·lació es degui al coronavirus.

De res no han servit les mesures preventives que ha pres fins ara l’associació organitzadora de la fira per amainar la preocupació de les empreses davant del brot de coronavirus. Tampoc les crides a la calma de la Generalitat i del Govern central. Mentre es decidia sobre el futur de l’edició del Mobile 2020, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va dir, des de Barcelona, que “no hi ha cap raó de salut pública que aconselli prendre mesures addicionals per a la celebració de qualsevol esdeveniment”. En la mateixa línia, la consellera de Salut, Alba Vergés, va insistir que no hi havia “cap motiu” per cancel·lar el Mobile ni cap altre acte previst. 

tracking