SEGRE

CELEBRACIONS IGUALTAT

Abacus i Carrefour retiren del catàleg disfresses sexistes

Venien vestits “per a dona” de bomberes i policies amb minifalda i escot

Disfressa de bombera amb vestit i de bomber en un establiment de Lleida.

Disfressa de bombera amb vestit i de bomber en un establiment de Lleida.LAURA QUINTANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan falta gairebé una setmana per Carnaval, torna la polèmica de les disfresses sexistes d’oficis. Abacus i Carrefour han estat les últimes empreses a retirar del catàleg algunes disfresses que representaven bomberes, policies, astronautes o cuineres amb minifaldilla. “És un insult a la nostra professió, però sobretot una falta de respecte i un menyspreu per a totes les dones. Es pot saber per què la bombera no porta pantalons?”, denunciaven Bombers per la República, la campanya de la qual a través de les xarxes socials va fer que Abacus rectifiqués i vengués la versió de bomber com a unisex. “Com a referent de l’educació amb valors, ens reafirmem en la importància de defensar el joc lliure, no sexista i sense estereotips”, van apuntar des de la cooperativa catalana, que va demanar disculpes “a tot aquell que hagi pogut sentir-se ofès”.

També Carrefour va retirar de la pàgina web una àmplia oferta de vestits “per a dona”, en què apareixien infermeres amb escot o guàrdies civils amb vestit. Pel que sembla, segons va explicar la marca francesa de grans superfícies, les havia col·locat al catàleg online un proveïdor extern. A Lleida, els vestits amb més demanda són els de la popular sèrie de Netflix La Casa de Papel i la saga de George Lucas, Star Wars, segons diverses botigues consultades per aquest diari. Tanmateix, des de La Festa van explicar que “hi ha moltes noies que demanen disfresses de professions com bomber o mariner amb minifaldilles”. Aquests vestits formen part del catàleg i en el cas de les disfresses infantils “només tenim vestits unisex”.

Bombers per la República va iniciar una campanya a les xarxes per denunciar les diferències de gènere

En aquesta línia es van expressar des de Party Fiesta de Lleida, que van assegurar que “no tenim a la venda disfresses sexistes perquè ja no surten ni al catàleg dels proveïdors”. “Encara hi ha desigualtat de gènere en aquest aspecte, però sembla que a poc a poc la cosa va avançant”, van apuntar des de la botiga.

Tot a punt a Ponent per a la festa més esbojarrada de l’any Desenes de localitats lleidatanes celebraran la setmana que ve el Carnaval, la festa en què la diversió i la disbauxa són les estrelles. A Lleida, la tupinada a la plaça de la Catedral marcarà el 20 de febrer el tret de sortida a les celebracions, que tindran com a punt àlgid la Gran Rua, la Cursa de Llits i el tradicional enterrament de la sardina. L’obra de teatre Histèria sagrada, amb Toni Albà i Fermí Fernandes, obrirà demà els actes de la trenta-quatrena edició del Carnaval d’Agramunt. Els nens també seran els protagonistes aquesta setmana, durant la qual aniran a l’escola amb pitet o la roba del revés. A Alpicat, la rua i el concert de Pastorets Rock faran gaudir demà els veïns. I a Solsona, el programa comença avui amb la mostra 50 Carnavals de Solsona. La tradicional Festa del Brut i la Bruta també esclatarà demà a Torà amb el pregó i la rua de Carnaval.

tracking