SEGRE

SALUT

El primer cas de coronavirus diagnosticat a Espanya rep l'alta mèdica

El primer cas de coronavirus diagnosticat a Espanya rep l'alta mèdica

El primer cas de coronavirus diagnosticat a Espanya rep l'alta mèdicaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ciutadà alemany que romania ingressat en aïllament a l’Hospital de La Gomera després d’haver-se-li diagnosticat el coronavirus de Wuhan ha estat donat d’alta aquest divendres, després que les seues anàlisis donessin per segona vegada negatiu, han informat fonts del Govern canari.

El pacient és un ciutadà alemany que es va infectar al seu país després d’haver estat en contacte amb un altre malalt i al que després es va localitzar de vacances, juntament amb cinc amics, a l’illa de La Gomera el passat 29 de gener.

Els altres companys d’aquest ciutadà, que van viatjar amb ell des d’Alemanya i que han donat negatiu en totes les proves, finalitzaran aquest dissabte el seu període de quarantena, aïllament que han passat a l’allotjament de la localitat d’Hermigua que havien reservat per a la seua estança a l’illa.

La Conselleria de Sanitat del Govern de les Canàries ha informat en un comunicat que el pacient donat d’alta "pot ja desenvolupar amb absoluta normalitat les activitats que desitgi, ja que no són necessàries mesures de restricció de cap tipus, segons estableix el protocol".

El ciutadà alemany va viatjar a La Gomera des d’Alemanya el 28 de gener, i l’endemà les autoritats sanitàries espanyoles van rebre un avís dels seus col·legues alemanys en el qual indicaven que abans de la seua partida havia estat en contacte amb un amic que al seu torn havia donat positiu en coronavirus.

Va ser localitzat i aïllat a l’Hospital de La Gomera, on es va confirmar el seu contagi, si bé amb símptomes lleus que van desaparèixer aviat, i finalment aquest dijous va donar negatiu en un nou test que ha estat confirmat aquest divendres.

La consellera de Sanitat del Govern de les Canàries, Teresa Cruz Oval, ha agraït l’actuació de tots els professionals que s’han coordinat entorn d’aquest cas, que va ser el primer de coronavirus diagnosticat a Espanya.

També ha mostrat la seua gratitud al grup de ciutadans alemanys que s’han vist afectats per aquesta situació i que han tingut "un comportament exemplar i col·laboratiu a tota hora".

Arran de l’epidèmia de coronavirus, s’ha creat el Comité Ejecutivo Canario i el Comitè Científic de les Canàries per a la preparació i resposta davant situacions d’emergència sanitàries i s’han programat accions formatives entre els treballadors sanitaris.

La Sanitat canària ha indicat que des del 2 de febrer es va posar en funcionament un telèfon d’informació sobre el coronavirus en el qual s’han rebut 110 trucades de ciutadans amb consultes sobre el virus.

tracking