SEGRE

SALUT EPIDÈMIA

"L'MWC del 2021 serà el millor"

Conjura entre organitzadors, Govern, Generalitat i els ajuntaments de Barcelona i l’Hospitalet per celebrar el congrés l’any que ve || GSMA atribueix la cancel·lació a una “força major”

Autoritats durant la roda de premsa d’ahir per explicar els motius de la cancel·lació de la catorzena edició del Mobile World Congress de Barcelona.

Autoritats durant la roda de premsa d’ahir per explicar els motius de la cancel·lació de la catorzena edició del Mobile World Congress de Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern espanyol, la Generalitat, els organitzadors i els ajuntaments de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat s’han citat a treballar de forma conjunta per poder celebrar el 2021 “el millor Mobile World Congress (MWC) de la història”, després de la cancel·lació dimecres per part de GSMA, empresa organitzadora de l’esdeveniment, de l’edició d’aquest any per les nombroses baixes pel coronavirus.

Així ho van manifestar ahir en roda de premsa el conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat, Jordi Puigneró; la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i les alcaldesses de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, Ada Colau i Núria Marín, a més del president de Fira de Barcelona, Pau Relat, que al seu torn van insistir que no hi ha cap perill de salut pública a Barcelona pel coronavirus. En aquest sentit, totes les autoritats van subratllar la gran coordinació i col·laboració que hi ha hagut entre les diferents administracions aquests últims dies per “salvar” el Mobile i van remarcar el compromís per seguir treballant de manera conjunta per organitzar una nova edició l’any que ve “que serà millor que mai”.

Les institucions espanyoles destaquen que no hi ha cap perill de salut pública en l’Estat

Les institucions espanyoles destaquen que no hi ha cap perill de salut pública a l’Estat

Així mateix, també van lamentar l’impacte econòmic que tindrà a Barcelona. Cunillera va descartar l’existència d’un perill de seguretat pública pel coronavirus tant a Barcelona com a la resta d’Espanya, i va defensar que han treballat per “lluitar contra l’epidèmia de la por”. Per la seua banda, el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman, va afirmar durant la roda de premsa que ja treballen en l’edició del 2021 i va assegurar que “anhelem poder acollir tots els nostres socis de tot el món aquí, a Barcelona, el 2021”. A més, Hoffman va remarcar que no havia pres aquesta decisió a la lleugera i que era una “situació de força major” i que desgraciadament l’“única opció” que els havia quedat va ser la de cancel·lar el Mobile, després de valorar celebrar un congrés més petit o ajornar-lo per més endavant. “Avui és un dia molt fosc i molt decebedor però sabem que el sol brillarà. Això va del nostre futur junts”, va finalitzar.

L’Hospitalet Experience, el Youth Mobile Festival i les jornades Mobile Tech que s’havien de celebrar a l’Hospitalet de forma paral·lela a l’MWC també s’han cancel·lat.

D’altra banda, empreses que van cancel·lar la seua presència a l’MWC com Sony, Cisco o Intel sí que exhibeixen les seues novetats a la fira tecnològica Integrated Systems Europe que se celebra a Amsterdam.

D’altra banda, una dona d’uns vuitanta anys es va convertir ahir en la primera víctima mortal al Japó. Amb aquesta, el Japó és el tercer país a registrar morts, a més de la Xina i les Filipines.

tracking