SEGRE

Més de mil denúncies per violència masclista a Lleida

Els Mossos van arrestar 331 persones, quatre de menors, per maltractament durant l’any passat

Imatge d’arxiu d’una protesta contra la violència masclista als carrers de Lleida.

Imatge d’arxiu d’una protesta contra la violència masclista als carrers de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van registrar l’any passat més de mil denúncies per violència masclista a les comarques lleidatanes, la qual cosa suposa una mitjana de tres casos al dia per maltractament a dones. Per aquests fets van ser detinguts 331 agressors, quatre dels quals menors d’edat. Segons les últimes dades publicades per la Policia catalana, el 2019 es van comptabilitzar un total de 911 denúncies per violència masclista en l’àmbit de la parella, una xifra inferior a la d’un any abans, que va tancar amb 1.001 denúncies.

Per maltractament a la parella o exparella, els Mossos van detenir 291 presumptes agressors i van atendre 877 víctimes, la qual cosa reflecteix que alguna d’elles no era la primera vegada que denunciava. Quant als casos en l’àmbit familiar, els Mossos van comptabilitzar 159 denúncies per maltractament per part d’algun familiar home a les comarques de Ponent i del Pirineu el 2019. Una xifra que també descendeix respecte al 2018, amb 200 denúncies per violència masclista en l’àmbit familiar. En aquest sentit, 40 presumptes agressors van ser arrestats l’any passat, dels quals quatre eren menors.

Durant l’any passat, els Mossos van atendre 189 dones que havien denunciat ser víctimes d’algun tipus de maltractament per part d’un familiar. Segons aquestes dades, es van produir 150 casos de trencament de condemna, fet que significa que els maltractadors es van saltar les decisions judicials i van incomplir les mesures de protecció de les víctimes com l’ordre d’allunyament o de comunicació.

tracking