SEGRE

SALUT EPIDÈMIA

Primer positiu per coronavirus a Catalunya

Una italiana de 36 anys que va viatjar al seu país, ingressada al Clínic de Barcelona amb coronavirus || Dos casos a Castelló i Madrid i dos més a les Canàries eleven a nou els infectats a Espanya

Imatge d’alguns turistes amb màscares al centre de Milà.

Imatge d’alguns turistes amb màscares al centre de Milà.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Salut va confirmar ahir el primer cas pel brot de coronavirus a Catalunya. Es tracta d’una dona italiana de 36 anys i veïna de Barcelona que es va contagiar la setmana passada durant un viatge al seu país d’origen. La pacient, que té pronòstic “lleu” segons la consellera Alba Vergés, va anar dilluns a l’Hospital Clínic després de presentar els primers símptomes, similars a la grip. Per evitar la propagació de la infecció, el departament de la Generalitat ha posat en aïllament els propers catorze dies un total de 25 persones que van estar en contacte amb la dona. “Ja hem identificat tots els seus contactes i s’estan enquestant”, va explicar el secretari de Salut Pública, Joan Guix, que va afegir que “fem aquest seguiment perquè es tracta d’un nou virus que fa poc que ha aparegut i l’objectiu és eradicar-lo. No són mesures preses per un cas d’extrema gravetat, però l’objectiu és la contenció”.

En aquesta línia, el Govern central va acordar ahir impulsar l’estratègia de les emergències associades a malalties transmissibles emergents d’alt risc, una eina que pretén potenciar la coordinació interdepartamental per poder tenir una resposta més ràpida en el control d’aquestes patologies. A última hora d’ahir també van diagnosticar un cas a Vila-real (Castelló) i un altre a Madrid, la qual cosa eleva a nou els pacients confirmats a Espanya en les últimes setmanes pel Covid-19 provinent de la Xina.

Per la seua part, el Govern central va transmetre un missatge de tranquil·litat a l’assegurar que actuarà amb “mesura, proporcionalitat i transparència”, i va oferir als ciutadans informació mèdica i tècnica correcta en cada moment. Pel que fa a Lleida, la demanda de màscares s’ha incrementat fins a mitjans del mes de febrer un 3.350 per cent respecte al mateix període de l’any passat, segons van explicar des de la cooperativa FedeFarma. Pel que respecta als gels desinfectants de mans, han experimentat un augment del 438,20 per cent.

El positiu per coronavirus d’un turista italià a l’illa de Tenerife va obligar dimarts a la matinada a posar en quarantena les més de 1.000 persones que s’allotgen a l’hotel H10 Costa Adeje Palace. La dona d’aquest pacient també ha donat positiu en coronavirus, igual que ahir a la nit uns altres dos turistes italians que s’allotjaven al mateix hotel tinerfeny.

tracking