SEGRE

Sanitat confirma 32 casos positius de coronavirus a Espanya

Reconeix que els casos lleus podrien no detectar-se perquè els pacients poden no anar al metge

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sanitat ha comptabilitzat fins el moment 32 casos positius de coronavirus a Espanya: vuit a la Comunitat Valenciana, sis a les Canàries i uns altres sis a Andalusia, cinc a Madrid, tres a Catalunya, dos a Castella i Lleó, un a les Balears i un altre a l’Aragó. Ho ha explicat el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, en roda de premsa després de la reunió diària del Comitè de Seguiment del Coronavirus, que ha presidit el ministre de sanitat, Salvador Illa.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha assegurat que els casos confirmats del nou coronavirus estan en "bones condicions", inclòs el pacient de Madrid que és a l’UCI, i ha avisat que alguns casos lleus podrien no detectar-se.

Després de donar les últimes dades confirmades, Simón ha felicitat la tasca que estan realitzant les comunitats autònomes, especialment les Canàries i Madrid pel treball d’investigació que estan fent per trobar la forma de contagi dels pacients que es van infectar a Espanya. "Està realitzant una investigació molt exhaustiva i de gran qualitat i sembla que, per exemple a Andalusia, s’està aconseguint establir tot el fil fins l’origen de la infecció", ha postil·lat Simón.

No obstant això, i encara que dit amb "cautela", el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries ha comentat que si altres persones que s’haguessin encomanat pel pacient de Madrid estiguessin "greus" ja es coneixerien, si bé ha reconegut que els casos lleus podrien no detectar-se perquè els pacients poden no anar al metge.

SANITAT DESCARTA ARA PER ARA SUSPENDRE ACTES PÚBLICS

Respecte a la possibilitat de canviar l'escenari d'actuació i evitar les aglomeracions, Simón ha assegurat que si es necessita fer-ho d'aquí a "dues hores" es farà, igual com dins de dos dies o dues setmanes, si bé ha insistit que la situació actual no aconsella adoptar cap altra mesura. A més, ha reiterat que si no es verifica amb més claredat que hi ha transmissió local a Espanya del nou coronavirus "no hi ha raó" per canviar l'escenari perquè "no hi ha un risc poblacional".

Tanmateix, ha reconegut que això "no significa" que no es produeixin situacions excepcionals com, per exemple, que se celebri un partit de futbol d'un equip italià a Espanya. "Si a Itàlia els partits són a porta tancada, no tindria sentit que si celebra aquí una competició amb un equip italià vinguessin milers d'aficionats del país", ha postil·lat Simón.

Finalment, l'expert ha demanat a la població que, en el cas de notar algun símptoma lleu, no acudeixin als centres de salut per valorar si s'han encomanat o no del nou coronavirus, i sí que cridin als serveis del 112 i romanguin a casa fins que les autoritats de salut pública els donin les instruccions que siguin oportunes. Ara bé, ha demanat que si ha d'anar a un centre sanitari no vagi amb "200 amics" i que tot just arribar comuniqui el motiu pel qual acudeix.

tracking