SEGRE

L'ajuntament de Lleida crea un comitè de coordinació d'actuacions municipals sobre el coronavirus

Com a mesura preventiva per a garantir el seguiment i evolució d’aquesta malaltia a la ciutat

Mascaretes en una farmàcia.

Confirmat el primer cas de coronavirus a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Lleida ha anunciat la posada en marxa d'un Comitè de Coordinació i seguiment de les actuacions municipals per fer front a les afectacions a la salut que pugui causar l’epidèmia provocada pel virus COVID-19, o coronavirus. Les funcions d’aquest Comitè, que es crea de forma preventiva seran centralitzar la interlocució per aquest tema en tots els àmbits de la corporació i fer el seguiment de l’evolució d’aquesta malaltia a la ciutat, en coordinació amb les autoritats sanitàries de la Generalitat i l’Estat.

Per la seva posada en marxa, acordada mitjançant decret d’alcaldia, s’han tingut en compte que es donen circumstàncies específiques i excepcionals que ho justifiquen, com és el cas de la malaltia generada per aquest virus, segons explica l'ajuntament.

La presidència del Comitè recau en l’alcalde, Miquel Pueyo. El primer tinent d’alcalde, Toni Postius, en serà el vicepresident primer; la segona tinent d’alcalde, Jordina Freixanet, la vicepresidenta segona; i el tercer tinent d’alcalde, Sergi Talamonte, vicepresident tercer; mentre que la vicepresidenta executiva serà la sisena tinent d’alcalde i regidora de Recursos Municipals, Hisenda i Salut, Montse Pifarré.

Com a vocals, hi seran la cap de secció de Salut Pública, Mercè Tor; el coordinador general i econòmic, Josep Maria Sentís; el cap de gabinet d’Alcaldia, Josep Maria Romero; la coordinadora de l’àrea de comunicació, Elisabet Borreda; el director de l’EMU, Guillermo Hervera; i el gerent del Parc Científic, Miquel Aran. Així mateix, assistiran a les reunions tota la resta de responsables coordinadors de la Paeria. La secretària serà Elena Bobillo, tècnica en Prevenció de Riscos Laborals.

tracking