SEGRE

Com ens podem protegir per evitar el contagi per coronavirus?

Dos dones amb mascareta al centre de Barcelona.

Confirmats dos nous casos de coronavirus a CatalunyaEuropa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Departament de Salut de la Generalitat ha recordat avui algunes de les mesures preventives d’higiene genèriques a seguir de protecció individual enfront de malalties respiratòries:

  • Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
  • Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
  • Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.
  • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
  • Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.
  • No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

De la mateixa manera, Salut demana que es faci un ús responsable del 061 i la màxima complicitat possible a la ciutadania davant d’aquesta situació extraordinària. També assenyala que es pot trucar a l’atenció primària per qualsevol dubte; i pel que fa a emergències greus i de risc vital, el telèfon recomanable és el 112

tracking