SEGRE

ESNOTICIA

Una dona d'avançada edat, primer positiu en coronavirus a Lleida

Està aïllada a l’hospital Arnau de Vilanova i el seu estat no seria greu, segons ha pogut saber SEGRE

El bisbe Xavier Novell.

El bisbe Xavier Novell.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida ja ha registrat el primer cas de coronavirus: una dona d’avançada edat que està aïllada a l’hospital Arnau de Vilanova des d’ahir, encara que no es trobaria en estat greu. El virus segueix causant estralls fins al punt que el govern italià va decretar ahir el confinament dels seus seixanta milions d’habitants.

L’hospital Arnau de Vilanova ha registrat el primer cas positiu de coronavirus a Lleida, una dona d’avançada edat que hauria presentat símptomes de la malaltia durant els últims dies i que es manté aïllada al centre lleidatà des d’ahir al matí, tot i que el seu estat no seria greu, segons van informar fonts sanitàries. Tant el trasllat com el confinament de la pacient s’haurien portat a terme d’acord amb els protocols establerts per Salut, després que la dona contactés amb el Sistema d’Emergències Mèdiques a través del 061. Després de l’hospitalització, els serveis sanitaris estarien estudiant els possibles contactes de la pacient a l’entorn més proper.

Algunes fonts van indicar que la dona ingressada podria ser la veïna de Castellserà que va viatjar a Benidorm amb l’octogenària que va morir diumenge amb problemes respiratoris i l’autòpsia de la qual haurà de determinar les causes de la mort. Respecte a aquest cas, el SEM hauria recomanat a quatre familiars directes de la veïna que va morir que es quedin a casa en quarantena preventiva a l’espera dels resultats de l’autòpsia.

El Consell de Relacions Laborals de Catalunya recomana el teletreball “quan sigui necessari”

Per la seua banda, l’alcalde d’aquesta localitat de l’Urgell, Marcel Pujol, va seguir durant tota jornada en contacte amb responsables de Salut i va lamentar que, segons li van dir des de Salut, “el protocol per coronavirus no s’apliqués diumenge correctament, ja que no tenia sentit acordonar el carrer i controlar-la amb agents amb màscares”. Per a l’alcalde de Castellserà, “hauríem d’evitar crear alarmisme innecessari” i va demanar una millor coordinació entre tots els agents implicats així com “més formació en aquest sentit per saber com actuar”.

D’altra banda, un professor de la facultat d’Infermeria de la Universitat de Lleida (UdL) es manté des d’ahir en quarantena voluntària a l’estar en contacte amb un familiar proper que va donar positiu en el Covid-19. Per la seua part, des de la UdL van informar ahir que s’han cancel·lat temporalment a partir d’avui les pràctiques clíniques dels graus de Ciències de la Salut com Medicina i Infermeria.

tracking