SEGRE

ESNOTICIA

S'eleven a tres els casos positius per coronavirus a Lleida, cap de greu

El departament de Salut va confirmar ahir dos nous casos més de persones encomanades per coronavirus a Lleida, la qual cosa eleva a tres els afectats després de la dona ingressada dilluns passat. Per la seua banda, el Govern central pren mesures de contenció com l’anul·lació dels viatges de l’Imserso i la cancel·lació de les Falles a València.

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va elevar ahir a tres els casos confirmats per coronavirus a la província de Lleida. A la veïna de Castellserà de 84 anys que ja estava ingressada a l’Arnau de Vilanova (vegeu notícia d'ahir), s’hi suma una altra dona, de 77 anys, que va estar a Benidorm amb aquesta en un viatge de l’Imserso i que també es troba hospitaliazada, i un veí de Lleida, de 54 anys, que està confinat al seu domicili en estat lleu. D’altra banda, la veïna de Castellserà de 82 anys que va morir al seu domicili diumenge passat ha donat negatiu en el Covid-19. En una roda de premsa convocada a última hora de la tarda, la gerent de la Regió Sanitària Lleida, Divina Farreny; el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i el cap del Serveis d’Epidemiologia de Lleida, Pere Godoy, van assenyalar que la situació està “sota control” i que s’han activat els protocols per evitar nous contagis.

Les autoritats van destacar que els tres primers casos detectats a Lleida són importats: les dos dones, durant un viatge a Benidorm, i l’home va estar en contacte a Barcelona amb un afectat que procedia de l’estranger. Després d’analitzar els contactes d’aquests tres positius, Salut ha recomanat a més de seixanta persones que es quedin a casa a l’espera de fer-los les proves.

Recomanen a seixanta persones que es quedin a casa després d’estar en contacte amb els infectats

D’aquestes, cinquanta-sis anaven al mateix autocar a Benidorm que les dos afectades, i se n’estan localitzant més. “Se’ls ha recomanat autoaïllament domiciliari”, va assenyalar Godoy. També a les persones que han estat en contacte amb el veí de Lleida que s’està a casa. Segons va explicar Godoy, el risc a Lleida és “moderat” i la situació “es pot controlar”, malgrat entendre l’“alarma i la incertesa” davant d’una malaltia nova. Per la seua banda, Farreny va insistir a seguir les recomanacions de Salut, sobretot d’higiene de mans.

D’altra banda, l’ajuntament de Castellserà va decidir ahir tancar de forma preventiva i fins a nou avís la biblioteca municipal i la llar de jubilats al confirmar-se al municipi el primer cas de coronavirus a Lleida tal com va avançar SEGRE. També van recomanar als veïns que només vagin al consultori mèdic si és necessari i en cas de ser una emergència. L’escola no s’ha tancat però alguns nens no hi van assistir. L’alcalde, Marcel Pujol, va assenyalar que “es tracta de mesures de prevenció que pretenen evitar la concentració de persones en un mateix espai”. Pel que fa a l’afectada, Pujol va lamentar que “en el viatge a Benidorm, tant la dona infectada per coronavirus com la que va morir, havien anat en ocasions a urgències i els serveis mèdics d’allà no van actuar sobre això”.

La roda de premsa d’ahir.

La roda de premsa d’ahir.SEGRE TÀRREGA

La roda de premsa d’ahir.

La roda de premsa d’ahir.SEGRE TÀRREGA

La roda de premsa d’ahir.

La roda de premsa d’ahir.SEGRE TÀRREGA

tracking