SEGRE

ESNOTICIA

Sánchez promet ajuts a famílies i empreses afectades pel virus

El Govern prohibeix des d’avui tots els vols directes d’Itàlia a Espanya || Cancel·la tots els esdeveniments de més de 1.000 persones a Madrid, La Rioja i Vitòria

El president Pedro Sánchez durant la compareixença després de reunir-se amb el Consell Europeu.

El president Pedro Sánchez durant la compareixença després de reunir-se amb el Consell Europeu.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Pedro Sánchez, va prometre ahir ajuts per a la famílies treballadores amb fills, el sector turisme i les pimes afectades pel coronavirus. En una compareixença des de La Moncloa després de participar per videoconferència en un Consell Europeu extraordinari, el cap de l’Executiu va anunciar que inclourà línies de crèdit per a les petites i mitjanes empreses i “ajornarà” el pagament d’impostos per “evitar” que tinguin problemes de “solvència”. En aquest sentit, va assenyalar que ha demanat a Brussel·les que es flexibilitzin les normes del Pacte d’Estabilitat i Creixement per poder prendre mesures fiscals per afrontar la crisi i que les institucions de la UE proporcionin mecanismes per dotar de prou liquiditat les pimes. A més, va assenyalar que dedicarà recursos “al benestar de les famílies treballadores” que es vegin afectades pel tancament de centres educatius. En aquest sentit, va assegurar que “per combatre aquesta emergència farem el que calgui on calgui i quan calgui i junts superarem aquesta crisi”, va dir, abans de reconèixer que hi haurà “setmanes difícils”.

Al matí, el Consell de Ministres va decidir prohibir a partir d’avui els vols directes entre Itàlia i els aeroports espanyols com a mesura extraordinària per contenir l’expansió. L’Executiu també ha decidit suspendre tots els esdeveniments en espais tancats de més de 1.000 persones i la reducció a un terç de l’aforament als recintes de menys capacitat a les comunitats de Madrid i La Rioja i a les ciutats alabeses de Vitòria i Labastida. A més, es va modificar la llei de mesures extraordinàries de salut pública, per permetre el subministrament de productes.

tracking