SEGRE

ESNOTICIA

L'hospital de Tremp trasllada a un hotel pacients de llarga durada

Una dotzena d’usuaris, per mirar de reduir riscos de contagi i alliberar llits || També prepara l’alberg i l’Acadèmia de Talarn ofereix les seues instal·lacions

L’hotel Alegret, al qual avui seran traslladats una dotzena d’usuaris de l’hospital de Tremp.

L’hotel Alegret, al qual avui seran traslladats una dotzena d’usuaris de l’hospital de Tremp.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Hospital de Tremp traslladarà avui una dotzena de pacients en règim sociosanitari o de llarga durada l’Hotel Alegret, situat a la mateixa capital del Pallars Jussà, per allunyar-los de possibles contagis i alliberar llits davant de la previsió que puguin necessitar-se per la pandèmia. La brigada municipal va col·laborar ahir a la tarda en els treballs de trasllat de material de l’Hospital Comarcal a l’hotel i avui està previst el trasllat dels usuaris. Amb aquesta operació així com amb l’avenç d’algunes altes d’altres pacients en els últims dies es preveu tenir disponibles fins a vint llits, cosa que representa doblar la capacitat d’acollida de possibles malalts per coronavirus que tenia fins avui el centre hospitalari. Després de l’anunci del trasllat dels pacients es va fer una crida també als veïns perquè proporcionessin elements de seguretat com baranes per als llits. L’hotel Alegret es converteix així en el primer de Lleida a donar servei sanitari per la crisi del coronavirus. A la capital del Jussà estaran preparats per si és necessari l’alberg municipal, amb noranta places, i l’Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn. L’alcaldessa, Pilar Cases, va abordar aquesta possibilitat a començaments de setmana amb responsables de l’AGBS.

D’altra banda, el Conselh d’Aran va confirmar uns altres tres casos positius que se sumen als quatre contagis aquesta setmana a la vall. El síndic, Paco Boya, va confirmar que dels set casos, dos estan ingressats a l’Espitau de Vielha, un altre a l’Arnau de Vilanova i la resta romanen confinats als seus domicilis i són estables i sense símptomes greus. Va afegir que des de l’àrea de Serveis Socials es va trucar a les famílies dels usuaris de la residència geriàtrica Sant Antoni per demanar-los que traslladessin els grans que poguessin als seus habitatges per seguretat. “Les residències són zones amb molt risc i hem de prendre totes les mesures. Si poden tenir-los a casa, millor.” Les famílies tenen l’opció de deixar la seua gent gran al centre. Ahir alguns dels residents ja van ser traslladats amb les seues famílies. El Conselh va habilitar divendres un hospital de campanya al costat de la zona d’urgències de l’Espitau.

Amb aquesta operació i les altes dels últims dies el centre dobla capacitat per atendre contagis

Usuaris de la residència d’ancians de Vielha són traslladats amb les seues famílies per evitar contagis

Ahir també es va conèixer un altre positiu a la Ribagorça. Es tracta d’una persona de fora de la comarca que està confinada al seu domicili des de fa dotze dies, que alhora és la seua segona residència al Pont de Suert.

A les Valls d’Àneu es van registrar els dos primers casos de contagi, un dels quals del sector sanitari, a Espot i la Guingueta. A més, quatre persones estan pendents dels resultats de les analítiques. Tots són als seus domicilis, tret d’un, que està hospitalitzat a Tremp.

Salut va confirmar tres nous casos a Tàrrega i ja són cinc els afectats, que es troben aïllats als seus domicilis. La Fuliola també va registrar un contagi. Tots aquests casos formen part dels positius detectats per Salut (vegeu la pàgina 4).

tracking