SEGRE

ESNOTICIA

Itàlia tanca totes les activitats de producció que no siguin essencials

Farmàcies, supermercats, bancs, correus i companyies d’assegurances estan garantits || També prohibeix els desplaçaments no justificats per evitar el contagi

Cuba envia una brigada mèdica a Itàlia per combatre el coronavirus.

Cuba envia una brigada mèdica a Itàlia per combatre el coronavirus.EUROPAPRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre d’Itàlia, Giuseppe Conte, va ordenar a última hora de dissabte el tancament de “tota activitat de producció no essencial” després del repunt de casos de coronavirus al país. “Tancarem totes les activitats de producció no essencials fins al 3 d’abril. Farmàcies, supermercats i parafarmàcies romandran oberts. Els serveis essencials estaran garantits: bancs, correus i companyies d’assegurances”, va indicar el primer ministre.

“Ens enfrontem al desafiament més gran després de la Segona Guerra Mundial. Units ho aconseguirem”, va precisar el mandatari, que va demanar als italians que guardin la calma. Entre les activitats que l’Executiu considera com a essencials es troben, entre d’altres, l’agricultura, la pesca i l’alimentació, a més dels serveis d’informació i de comunicació.

El Govern va confirmar ahir un total de 651 de nous morts, per la qual cosa són ja 5.476 morts i hi ha 59.138 contagiats, segons l’últim balanç donat a conèixer pel cap de Protecció Civil, Angelo Borrelli.

Durant la seua compareixença, Borrelli va destacar que les xifres semblen haver-se estabilitzat durant les últimes hores. Els morts d’aquest diumenge queden una mica per sota dels 793 de divendres a dissabte, i el total de nous casos és de 3.957 davant els 4.821 del mateix període.

El nombre total de contagis en actiu, descomptant altes i morts, és de 46.638, davant dels 42.681 d’aquest dissabte passat. Des de Protecció Civil s’espera que la tendència es mantingui però “no s’ha d’abaixar la guàrdia”, una opinió que també va compartir el director del Consell Superior de Salut, Franco Locatelli.

Minuts abans, les autoritats italianes van anunciar que està prohibit tot desplaçament en transport públic i privat fins i tot en el mateix municipi de residència si no està justificat.

Tot i així, estan exempts de la mesura les necessitats de treball comprovades, els casos d’urgència o els desplaçaments per motius de salut.

D’altra banda, una brigada de 52 doctors i infermers cubans va viatjar aquest dissabte a la Llombardia en resposta a la petició d’ajuda d’aquesta regió del nord d’Itàlia, la més afectada per la pandèmia. Els especialistes illencs, altament qualificats i amb experiència en epidèmies com l’ebola, assistiran els seus col·legues llombards. S’uniran a una desena de metges xinesos que ja es troben a la zona.

Per la seua part, Rússia enviarà pròximament un equip de metges, viròlegs i infermers; segons els mitjans italians, seran vuit brigades mòbils de metges militars i viròlegs.

tracking