SEGRE

PROPOSTES LLEURE

Vídeos amb humor per animar

Proposta de Pallapupas amb actuacions en directe a les xarxes socials

537515_1.jpg

537515_1.jpgPALLAPUPAS/YOUTUBE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En un moment en què les visites als hospitals s’han restringit per la crisi sanitària, l’ONG Pallapupas s’ha vist obligada a suprimir les seues intervencions però no ha frenat la seua activitat per portar l’humor als que més ho necessiten. Per a això, posa en marxa l’Operació Contagi perquè “amb humor qualsevol situació es pot afrontar millor” (veure el seu canal a YouTube).

Aquesta nova iniciativa naix amb l’objectiu de facilitar que els Pallapupas puguin seguir al costat dels malalts, familiars i personal mèdic i continuar portant els somriures als hospitals. També pretén ajudar emocionalment el personal sanitari, proporcionant-los continguts que puguin ser útils per afrontar el seu dia a dia.

Amb l’Operació Contagi, l’ONG ofereix una sèrie de vídeos online perquè tothom passi una bona estona durant aquests dies de confinament. En els vídeos, els Pallapupas, cada un des de casa seua, afronten diferents situacions de la seua vida en confinament.

També s’han creat càpsules amb continguts específics per als col·lectius amb els quals treballen normalment (nens adults i personal sanitari). Un exemple són els destinats a reduir l’angoixa i la por que produeix un ingrés o una operació a un menor, o els que estan pensats per reduir la sensació de temps d’espera. A més, faran sessions en directe, a través d’Instagram Live, cada dimarts i divendres a les 12.00 hores. Tot el contingut estarà disponible al canal de YouTube de Pallapupas i es distribuirà a les xarxes socials.

Aquesta és una de les iniciatives que han sorgit en els últims dies per animar els més petits, i també els més grans, durant els dies de confinament. Són algunes les entitats, col·legis i organismes que han fet propostes, sobretot a les xarxes socials, per passar una bona estona en família.

Una de les últimes propostes del departament de Patrimoni, amb l’objectiu d’atansar la cultura als més petits, consisteix en Miró en joc, una sopa de lletres molt original per conèixer de prop l’obra de l’artista Joan Miró.

També el departament de Salut llança un repte per entretenir i alhora informar i anima a desxifrar emoticones relacionades amb les recomanacions sanitàries davant del coronavirus.

‘Quin llibre s’assembla a la situació actual?’, un joc a la xarxa

La Biblioteca Pública de Lleida també s’ha sumat a les iniciatives de proposar reptes als ciutadans durant aquests dies de confinament. A través de les xarxes socials ha llançat un joc en el qual proposa als usuaris que aportin títols de llibres que tractin situacions semblants a l’actual. Entre els suggeriments publicats a les xarxes socials, els participants han anomenat títols com La pesta, d’Albert Camus; Un día volveré, de Juan Marsé; Nou pams de terra, de Manuel de Pedrolo, o La història interminable. Les biblioteques estan tancades però mantenen els continguts en format digital.

537515_2.jpg

537515_2.jpgPALLAPUPAS/YOUTUBE

tracking