SEGRE

L'Estat no descarta prohibir més activitats econòmiques o industrials si ho demana Sanitat

Salvador Illa i Maria Jesús Montero en roda de premsa.

L'Estat no descarta prohibir més activitats econòmiques o industrials si ho demana SanitatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern espanyol i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha confirmat aquest divendres que tots els ministeris estan treballant "anticipadament" en les possibles mesures que poguessin requerir les autoritats sanitàries, com una limitació més gran de la circulació i de les activitats econòmiques i industrials, a fi d’implementar-les "immediatament" si és necessari.

Així ho ha afirmat Montero en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres extraordinari que ha prorrogat uns altres 15 dies, fins l’11 d’abril, l’estat d’alarma per la crisi sanitària del Covid-19, en la que ha assenyalat que "tots els ministeris" estan treballant en totes les possibles mesures que es podrien plantejar, com una reducció de diferents àrees d’activitat, en cas que les autoritats sanitàries, en funció de l’avaluació que realitzin, puguin demanar el Govern.

Montero ha explicat que tots els ministeris estan a disposició del Ministeri de Sanitat, ja que l’emergència sanitària és "la prioritat" i "tots els servidors públics han d’estar a disposició del que marquin les autoritats sanitàries".

No obstant això, ha indicat que això no és "obstacle" perquè cada departament treballi "a tots els escenaris possibles" perquè en el moment en què les autoritats sanitàries dictaminin, en funció de l’evidència científica i les dades dels experts, la necessitat de mesures addicionals, aquestes puguin estar preparades "immediatament" i dictar-se "en el minut zero".

En aquest sentit, ha dit ja que la situació de la pandèmia és dinàmica, canviant i respon a situacions diferents, s’avaluarà i monitoritzarà l’evolució i les diferents "qüestions a desenvolupar" en funció del que dictin els experts professionals, els sanitaris i els científics. "Actuarem en conseqüència", ha insistit.

ACTIVITATS "IMPRESCINDIBLES"

En qualsevol cas, ha defensat que el Govern ha implementat "des del primer dia" les mesures "més dràstiques" d’Europa i avalua permanentment les actuacions d’altres països, mentre ha posat èmfasi que les mesures desenvolupades en els primers 15 dies de l’estat d’alarma i en la pròrroga són "pràcticament perquè les persones no es moguin del seu domicili, tret de per a l’activitat laboral, amb precaució i condicions fixades per autoritats sanitàries."

Per això, ha agraït la "disciplina i l’esforç" de la ciutadania, ja que el Govern estatal és conscient que les mesures alteren de forma "increïble" la vida quotidiana i la convivència, però ha recalcat que "com més aviat millor" s’apliquin les mesures, es tindrà més capacitat de recuperar la normalitat.

Referent a això, ha insistit en la necessitat d’aplicar les mesures "amb rigor" i limitar la capacitat de mobilitat a activitats "imprescindibles" que permetin tenir un confinament "segur" i aconseguir temps per al sistema sanitari, per frenar la contagiositat i protegir la població més vulnerable. "L’únic tractament que tenim disponible és la disciplina del conjunt de ciutadans", ha emfatitzat.

La portaveu del Govern espanyol ha aclarit que, malgrat possibles noves mesures de limitació de circulació i activitat, tots els productes estan "perfectament proveïts" al mercat, per la qual cosa es pot tenir l’"absoluta tranquil·litat" que hi haurà un proveïment assegurat i la dispensació de productes i menjars als establiments "normals".

tracking