SEGRE

INICIATIVES TRADICIÓ

Caramelles malgrat tot

Els més petits de la Seu van dur ahir a terme aquesta tradicional actuació des dels balcons || Els veïns de Tremp també preparen avui la cantada

Un nen de la Seu durant la celebració ahir de les caramelles.

Un nen de la Seu durant la celebració ahir de les caramelles.ESCOLA MUNICIPAL LA SEU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació de confinament i l’estat d’alarma impedeix que molts pobles puguin seguir amb les tradicions de Setmana Santa. Aquests últims dies s’ha anunciat la suspensió de les processons o els tradicionals àpats de la mona aal camp. Però a la Seu d’Urgell, iniciatives com la que va impulsar ahir l’Escola Municipal de Música de la ciutat van fer possible celebrar, encara que des de finestres i balcons, les cantades infantils de caramelles.

L’escola va animar tots els alumnes, molts dels quals participen any rere any en aquesta tradició de la Setmana Santa, a participar en la iniciativa “perquè cap veí de la ciutat no es quedi sense escoltar la música”. Els participants van sortir a l’exterior de les seues cases engalanats per a l’ocasió i molts d’ells van utilitzar la roba que marca la tradició, amb una camisa blanca i uns pantalons o faldilla de color fosc. Tots a la mateixa hora, a les 12 del migdia, van començar a entonar la cançó Les flors de la primavera, peça habitual en totes les cantades infantils.

Els participants, engalanats per a l’ocasió, van cantar ‘Les flors de la primavera’

Les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes dels diferents centres educatius de la Seu van fer una crida a tots els alumnes perquè, encara que no participin de forma habitual en aquesta tradició, s’afegissin a la iniciativa. Tots van poder assajar la peça musical, ja fos la lletra o la partitura per tocar un instrument, des de la pàgina del Facebook de l’Escola Municipal de Música, on van tenir a disposició un vídeo per fer l’acompanyament. Molts dels veïns que hi van participar van compartir el vídeo a les xarxes socials amb l’etiqueta #caramellesdesdelbalcó.

Les caramelles infantils les organitza cada any l’Escola de Música i el Pla Educatiu d’Entorn de la capital de l’Alt Urgell, amb la col·laboració de les Ampes.

D’altra banda, l’Orfeó de Tremp tampoc ha volgut que els seus veïns es quedin sense les caramelles. Així que ha gravat un vídeo animant-los que cantin avui des dels balcons a les 12.00 hores la cançó Som la veu del poble. A la pàgina web de l’ajuntament hi ha tant la lletra com la música.

tracking