SEGRE

CATALUNYAMADRID

Mig milió de catalans haurien passat ja el coronavirus

Segons un estudi que també afirma que per assolir la immunitat hauria de contreure el virus el 60% de la població || La calor podria frenar l’expansió del Covid-19

Voluntaris de l’ONG Open Arms realitzen proves de detecció del coronavirus en un residència de Girona.

Voluntaris de l’ONG Open Arms realitzen proves de detecció del coronavirus en un residència de Girona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els casos de coronavirus diagnosticats a Catalunya serien només un 10 per cent dels reals, segons l’estimació d’un estudi realitzat per la Universitat Politècnica de Catalunya i de l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol. Per tant, segons la investigació, a Catalunya haurien contret el virus prop de mig milió de persones fins al 26 d’abril.

La investigació es va portar a terme prenent les dades de deu països de la Unió Europea, per saber quin és el percentatge de casos que cada país és capaç de detectar respecte al total d’infectats. Això proporciona una xifra més precisa del nombre real de casos de Covid-19. Els investigadors també han tingut en compte el retard de diagnòstic entre que apareixen els símptomes i el registre com a cas positiu en les estadístiques oficials. A Catalunya, es produeix un desfasament d’uns tretze dies.

Segons un estudi, una temperatura de 20 graus podria reduir a la meitat la propagació del virus

L’estudi destaca que tant a Catalunya com a Espanya el percentatge de diagnòstic ha augmentat l’últim mes i ha passat del cinc al deu per cent dels contagis, atansant-se al 20-30 per cent de països com Alemanya o Portugal.

Els resultats de la investigació demostren també que el nombre de positius encara és “massa baix” per poder considerar la possibilitat d’haver aconseguit la immunitat, que podria assolir-se amb un 60 o 75 per cent d’infectats. Així les coses, a Catalunya seria necessari que hi hagués entre 4,5 i 5,6 milions d’infectats.

D’altra banda, del Servei Meteorològic de Catalunya i l’Hospital Clínic van destacar en un informe que la climatologia jugaria a favor de la disminució de la capacitat expansiva del coronavirus a Catalunya assenyalant que a una temperatura de 15 graus la capacitat d’expansió del virus baixaria i a una temperatura de 20 graus decauria a la meitat.

Mentrestant, a Catalunya es van registrar ahir 138 noves morts (62 en hospitals), sumant-ne fins a la data 10.211. El nombre de contagiats es va situar en els 54.324 i els que han aconseguit superar la malaltia, en 30.190.

tracking