SEGRE

INICIATIVES EMPRENEDORS

Dos joves de Sant Ramon funden la cooperativa Sabors de Ponent per promocionar el consum de postres de proximitat

Dos joves de Sant Ramon funden la cooperativa Sabors de Ponent per promocionar el consum de postres de proximitat || Busquen productors ecològics per proveir-se de matèria primera

Xavier Botet i Jordi Aymarich són dos joves emprenedors que han fundat la cooperativa Sabors de Ponent, a Cervera.

Xavier Botet i Jordi Aymarich són dos joves emprenedors que han fundat la cooperativa Sabors de Ponent, a Cervera.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavier Botet i Jordi Aymerich, dos joves originaris de Sant Ramon, començaran la setmana que ve la producció de gelats artesans elaborats amb fruita de Lleida. Ho faran a la cooperativa Sabors de Ponent, amb la qual pretenen impulsar una cadena de productors ecològics de proximitat que aportin les seues iniciatives i matèries primeres al projecte. Expliquen que la iniciativa “és una manera alternativa de promocionar el consum de la fruita de les terres de Lleida”. Proposen sorbets i gelats que tenen un percentatge del 80% de fruites i verdures ecològiques. A més, en la seua elaboració descarten els additius, conservants, colorants i potenciadors de gust. Amb aquestes premisses, manifesta el Xavier, pretenen posar en relleu la xarxa de productors de cultius ecològics al territori. S’han instal·lat en un local de 300 metres quadrats a l’avinguda Catalunya, en ple centre de Cervera, i la primera remesa de gelats veurà la llum la setmana vinent.

El seu objectiu és aconseguir inicialment donar sortida al producte a través del petit comerç. La seua actual capacitat de producció permet fabricar més de tres-cents quilos de gelat al dia.

Els primers productes que comercialitzaran seran gelats de poma, maduixa, llimona i mandarina

El projecte es troba en una primera fase de formació, reconeix el Jordi, que apunta que “encara estem contactant amb productors per aconseguir més matèries primeres”. Els primers elaborats que veuran la llum són gelats de poma, maduixes, llimona i mandarina, els sabors dels quals es complementen amb altres productes com nabius, pera, menta, alfàbrega, llima, remolatxa, pastanaga o vainilla, entre altres. Per al Jordi, la proposta pretén oferir una forma diferent de consumir la fruita de Lleida i es presenta amb un projecte “alineat amb els nostres valors i el que ens apassiona, que és la gastronomia, el territori i la seua gent”.

Aquests joves emprenedors expliquen que alguns productes que no es produeixen a les comarques lleidatanes, com la mandarina o el llimó, els obtenen d’altres punts de Catalunya. Segons apunta el Jordi, per a aquesta línia de productes “hem escollit el nom de Gebrat perquè ens identifica amb el clima del territori”.

tracking