SEGRE

SALUT OFTALMOLOGIADETECCIÓ PRECOÇDESCANSOSVISTA DE LLUNYMESURES DE SEGURETATTRACTAMENTSSENYALS D?ALERTAÚS DE PANTALLES

Augmenta la miopia i la síndrome de sequedat d'ulls per l'abús de pantalles en el confinament

Augment de la miopia i la síndrome de sequedat d’ulls per l’abús de pantalles en el confinament || Els oftalmòlegs insten a seguir tractaments i consultar per evitar lesions irreversibles

Avís per no descuidar la visió

Avís per no descuidar la visióSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els oftalmòlegs avisen del perill que pot suposar per a la nostra salut ocular descuidar tractaments o no consultar patologies durant el confinament per por de possibles contagis o per considerar que la vista no és una qüestió urgent. Els professionals han extremat les precaucions per continuar atenent de forma presencial els casos més urgents i segueixen en contacte amb els pacients de forma telemàtica per resoldre dubtes o seguir amb els tractaments. Amb l’abús de les pantalles i dispositius mòbils durant la quarantena, alerten que podrien augmentar els diagnòstics de miopia i sequedat d’ulls.

En aquest sentit, el doctor José Luis Rodríguez Prats, de la clínica Oftalvist, assenyala que entre el 10 i el 15 per cent de les visites són per sequedat als ulls, una patologia que podria incrementar-se amb l’ús de les mascaretes. Pel que fa als possibles efectes del confinament, Rodríguez Prats afirma que amb l’ús de l’ordinador per l’augment del teletreball i també en els moments de lleure, cosa que inclou altres dispositius, “estem acostumats a una vista de prop, la qual cosa propicia la miopia”. “El fet que mirem fixament una pantalla fa que parpellegem menys i es resseca l’ull”, adverteix. En la mateixa línia, el doctor Guillem Ferreruela, de l’ILO Oftalmologia, assenyala que aquesta disminució del parpelleig pot causar mal de cap i cansament i que a partir dels quaranta o quaranta-cinc anys, pot accelerar la vista cansada.

Ferreruela també alerta de la necessitat de seguir amb els tractaments oftalmològics en casos com el glaucoma i estar atents a possibles senyals que ens alerten d’alguna patologia. Entre aquests senyals, destaca la pèrdua de visió o aparició brusca de “mosques volants” o esclats lluminosos ; el dolor ocular per traumatismes o l’entrada de cossos estranys. És en aquests casos en els quals s’ha de consultar d’urgència l’especialista.

Per cuidar la nostra visió durant el confinament, els experts recomanen descansar la vista, fent parades cada 40 minuts en l’ús de pantalles; no utilitzar lents de contacte i mirar a la llunyania per la finestra.

tracking