SEGRE

L'OMS adverteix que la Covid-19 "podria no anar-se'n mai"

"Podria convertir-se en un altre virus endèmic, com el VIH," segons l’organització

Continuen descendint els morts per Covid-19 a l'Estat, fins els 143 en les últimes 24 hores

Continuen descendint els morts per Covid-19 a l'Estat, fins els 143 en les últimes 24 horesEFE/Marcial Guillén/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha advertit aquest dimecres que el nou coronavirus "podria no anar-se’n mai" i "convertir-se en un altre virus endèmic, com el VIH". Així ho ha expressat el director d’Emergències Sanitàries de l’OMS, Mike Ryan, qui ha assenyalat la necessitat de mostrar-se "realista" davant d’aquesta situació, ja que "ningú no pot predir si aquesta malaltia desapareixerà o no".

Ryan ha exemplificat la situació del nou coronavirus amb la del VIH o el xarampió, presents en el dia d’avui i, en el cas del VIH, amb el que milers de persones a tot el món conviuen. No obstant això, i malgrat que Ryan considera que no és prudent generar expectatives sobre quan es posarà fi a la malaltia, ha assenyalat que una vacuna ofereix "una oportunitat", però ha "de ser altament efectiva i estar disponible per a tot el món".

Ryan ha comparegut aquest dimecres al costat del secretari general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus i l’epidemiòloga de malalties infeccioses de l’OMS, la doctora Maria Van Kerkhove.

En la roda de premsa Ryan també ha estat qüestionat sobre els atacs als que treballadors de la salut i algunes minories estan sent víctimes a moltes parts del planeta des que va començar la pandèmia i ha atribuït els mateixos a la ignorància i la falta d’informació i educació de la població.

Ryan ha condemnat els atacs i ha apuntat que a l’abril es van registrar més d’una trentena d’incidents "bastant greus" en una dotzena de països. "La pandèmia de Covid-19 està traient el millor de nosaltres, però també el pitjor. Algunes persones es creuen autoritzades a expressar les seues frustracions contra aquelles que estan provant d’ajudar. Aquests són actes de violència i discriminació sense sentit que han de ser combatuts", ha assenyalat.

Fins al moment s’han registrat 4,3 milions de casos de contagis i gairebé 300.000 morts per Covid-19 a tot el món, sent els Estats Units el país més afectat per la pandèmia.

tracking