SEGRE

ESPANYA

El 60% de les morts d'ahir es van registrar a Catalunya

Segons Madrid, i la Generalitat recorda que compta tota defunció

El personal sanitari va homenatjar ahir els companys morts.

El personal sanitari va homenatjar ahir els companys morts.ÓSCAR J.BARROSO / EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’epidèmia va tornar ahir a depassar la barrera dels 200 morts diaris amb coronavirus a Espanya després de cinc dies consecutius per sota d’aquesta xifra i el 60% d’aquestes defuncions provenen de Catalunya. La Generalitat estava ahir “verificant” si les 131 morts que van comunicar al ministeri de Sanitat eren realment noves o poden associar-se a retards de notificació o a una “zona concreta” on hi pogués haver hagut “algun problema” fa un mínim de catorze dies, temps que es tarda a covar el virus. A més, va recordar que ofereix les dades de totes les defuncions.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va voler deixar clar que, “ara mateix, en absolut” s’ha d’associar aquest increment de víctimes mortals als canvis de fase als diferents territoris. Tampoc creu que les mesures d’alleujament aplicades als nens hagin provocat un augment del nombre de contagis en menors, ja que l’increment de casos és proporcional en totes les edats.

Així mateix, va assegurar que els possibles rebrots de coronavirus que puguin ocórrer dependran del comportament que durant aquestes setmanes tingui la població i no tant de la immunitat que hi ha entre la població.

En aquest sentit, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va assenyalar que Espanya no compta encara amb immunitat de grup pel Covid-19, una cosa per a la qual es necessitaria que al voltant del 60-70% de la població ja hagués passat la malaltia, per la qual cosa va fer una crida a “continuar sent prudents”. “No hi ha immunitat de grup ni n’hi haurà”, va alertar el ministre.

tracking