SEGRE

ENTITATS DISCAPACITAT

El tercer sector, a la corda fluixa

Vuit centres especials de treball de la província de Lleida han presentat un ERTO amb més de 370 treballadors afectats || La Federació Allem exigeix més finançament per superar la crisi

Imatge d’arxiu de la manifestació convocada per les entitats l’any passat per reclamar més ajuts per als CET de Lleida.

Imatge d’arxiu de la manifestació convocada per les entitats l’any passat per reclamar més ajuts per als CET de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi econòmica generada per la pandèmia del coronavirus ha posat a la corda fluixa els Centres Especials de Treball (CET) amb centenars de treballadors afectats, la majoria en situació de vulnerabilitat. Segons la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies, vuit CET de la província de Lleida han presentat un Expedient de Regulació d’Ocupació Temporal (ERTO), que afecta un total de 374 treballadors. D’aquests, sis pertanyen a entitats que atenen persones amb discapacitat, agrupades a la Federació Allem, amb un total de 296 treballadors afectats a les comarques lleidatanes.

La federació adverteix que la situació d’aquests centres ja era complicada abans del Covid, atès que encara no s’havien recuperat de la crisi de l’any 2008 i la retallada dels ajuts públics de l’any 2010. Una situació que s’ha vist agreujada per la pandèmia quan s’estava debatent un canvi en el model de treball d’aquests centres per garantir-ne la continuïtat i adaptar-se a les noves oportunitats, sobretot per als més joves i els treballadors de més edat, que no poden accedir a la jubilació.

Les entitats han hagut d’acollir-se a un ERTO per protegir els llocs de treball davant de la crisi

Les entitats assenyalen que perillen 9.500 llocs de treball i 96 CET ja han presentat un ERTO

Per això, assenyalen que actualment perillen tots els CET per un “problema greu de tresoreria” davant de l’impagament de factures i serveis, per la qual cosa reclamen el pagament de les subvencions i factures pendents del 2019; que s’activi d’urgència la convocatòria de subvencions del 2020 i s’estableixin ajuts específics per poder cobrir despeses i necessitats urgents.

Des de la Federació Allem assenyalen que si els CET no tanquen és “gràcies a l’esforç titànic” de les persones que hi treballen, de la complicitat de les administracions locals i la confiança de les empreses del territori. “Estem convençuts que serem capaços de generar oportunitats noves per a les persones més vulnerables”, van destacar.

tracking