SEGRE

CATALUNYA

Trilla afirma que no hi ha un rebrot malgrat el repunt en els positius

L'epidemiòleg del Clínic ho atribueix al fet que s'efectuen més proves: “Si busques més, trobes més” || Insisteix a estar “alerta” per si el coronavirus es reactiva

Senyalitzen els sentits a l’accés de les estacions de FGC per mantenir la distància de seguretat.

Senyalitzen els sentits a l’accés de les estacions de FGC per mantenir la distància de seguretat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, va assegurar ahir que, malgrat el repunt en el nombre de nous casos de coronavirus detectats, no s’està produint un rebrot de la pandèmia. En aquest sentit, va afirmar que l’increment de positius registrat a Catalunya és a causa que ara s’efectuen més proves PCR de detecció del virus. “És el que els epidemiòlegs coneixem com a efecte de la vigilància, si busques més, trobes més”, va sentenciar Trilla, que va explicar també que “abans, la immensa majoria de les persones sospitoses de tenir la malaltia no es diagnosticaven i, per tant, encara que hi eren, no comptaven per a l’estadística. Ara, si tenen símptomes i se’ls diagnostica amb proves PCR, sí que se sumen”. Tot i així, va reconèixer que “crida l’atenció” l’important augment en la xifra de nous casos i va posar èmfasi en la necessitat d’estar “alerta” per si el coronavirus s’activés de nou. “Si hi ha un increment dels casos, ha de poder ser controlat”, va afegir Trilla. Així mateix, en relació amb l’augment del nombre de morts a causa del coronavirus, va remarcar que l’epidèmia va fer eclosió a Catalunya algunes setmanes després que a la Comunitat de Madrid i que en altres autonomies. D’aquesta manera, va atribuir l’augment de les defuncions a la mort de pacients que portaven molt de temps ingressats en centres hospitalaris.

Per un altre costat, la conselleria de Salut va informar ahir de 499 nous positius i 37 morts més a causa del coronavirus. D’aquesta manera, ja són 63.114 els casos detectats a Catalunya. D’aquests, 301 es troben en estat greu. D’altra banda, 193.596 persones més són sospitoses de tenir el virus. A més a més, el total de persones que han perdut la vida a causa de la pandèmia ascendeix a 11.477. D’aquestes persones, 6.557 van morir en centres hospitalaris. Al contrari, 35.731 persones han superat el coronavirus a Catalunya fins al moment.

El conseller d’Interior, Miquel Buch, va anunciar ahir que la Generalitat està elaborant un pla per compatibilitzar el dret a la manifestació amb les mesures restrictives per poder frenar l’avenç del coronavirus. Així, va explicar que proposaran al Govern central que autoritzi manifestacions en les quals es guardin dos metres de distància entre les persones i que tinguin lloc en carrers amples, de com mínim vint metres. A més, els participants en la marxa haurien de portar una mascareta i també gel desinfectant, i no podrien compartir pancartes ni altres elements distintius amb els altres assistents. Buch també va afegir que les manifestacions haurien de ser estàtiques i no es podrien moure del lloc en el qual convoquin.

El conseller va subratllar que és un pla en el qual treballen tècnics des de fa setmanes i que no l’estan preparant de cara a cap esdeveniment en concret. D’aquesta manera, va descartar que es tracti d’una mesura ad hoc per a la celebració de la Diada de l’11 de setembre o per reactivar els talls a la Meridiana de Barcelona com a protesta per la sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes per l’1-O, i va dir que no té res a veure tampoc amb les manifestacions contra l’Executiu de Pedro Sánchez que s’estan convocant a Madrid.

Així, Buch va confiar a poder traslladar al ministeri de l’Interior aquest pla pròximament i que el departament de Fernando Grande-Marlaka li doni llum verda.

Senyalitzen els sentits a l’accés de les estacions de FGC per mantenir la distància de seguretat.

Senyalitzen els sentits a l’accés de les estacions de FGC per mantenir la distància de seguretat.ACN

tracking