SEGRE

Un nen de 9 anys mor a França per una afecció respiratòria vinculada al coronavirus

Dos metges atenen un pacient amb coronavirus.

La xifra de morts diaris a España augmenta a 331, però els curats superen els 100.000Hospital Trueta

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un nen de 9 anys ha mort a Marsella després de manifestar símptomes compatibles amb la síndrome de Kawasaki, una rara afecció respiratòria que estaria relacionat amb el nou coronavirus.

La relació entre la síndrome de Kawasaki i el coronavirus encara no ha estat demostrada científicament, però el ressorgiment d’aquest tipus de síndromes inflamatòries fa pensar que estaria vinculat el coronavirus.

A Marsella, on només es registren de mitjana tres casos anuals d’aquesta afecció, cinc nens han estat hospitalitzats per la mateixa des de l’inici de l’epidèmia de coronavirus. A tot França s’han detectat 125 casos des de l’un de març i el 52 per cent ha donat positiu per coronavirus. L’últim seria el del nen de 9 anys mort aquest dissabte a Marsella.

El cap de reanimació pediàtrica del Hospital La Timone, Fabrice Michel, ha explicat que el nen va morir per un "d'any neurològic relacionat amb una aturada cardíaca" i va tenir "serologia que demostra que havia estat en contacte" amb el coronavirus.

El nen havia "tingut greus molèsties amb una aturada cardíaca" a la seua llar abans de ser traslladat a l’hospital, on va rebre tractament durant set dies fins que dissabte finalment va morir.

Per a Michel el vincle amb el coronavirus "sembla difícil de negar". La nova malaltia presenta un quadre de febre alta, gran fatiga, dolor d’estómac i ganglis limfàtics, han explicat els especialistes per intentar calmar els pares. En la majoria dels casos el pacient es recupera després d’un tractament amb immunoglobulina.

També l’Organització Mundial de la Salut ha assenyalat que és "essencial" saber més d’aquesta síndrome inflamatòria en nens, "sobre els factors de risc, la mortalitat i la descripció dels tractaments aplicats", ha apuntat l’organisme internacional.

tracking