SEGRE

CATALUNYAESPANYA

La majoria dels ingressats a les UCI a Catalunya ja no ho són per Covid

Simón veu “immoral” que s'inclogui en el currículum si s'és immune al nou virus

Desinfecció d’un hotel medicalitzat que va tancar ahir a Barcelona.

Desinfecció d’un hotel medicalitzat que va tancar ahir a Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La majoria dels pacients ingressats a les unitats de cures intensives (UCI) dels hospitals catalans ho estan per patologies diferents al coronavirus. Així ho va assegurar ahir la consellera de Salut, Alba Vergés, que va indicar que hi ha 299 persones internades per coronavirus a les UCI i 423 més que ho estan per altres patologies. En aquest sentit, va destacar que això no ocorria des del març. “La tendència sanitària és bona però no vol dir que hagi acabat tot”, va advertir la consellera, que va augurar que la desescalada i la tornada a la normalitat del sistema sanitari català seran llargues.

En paral·lel, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va qualificar d’“immoral” que s’inclogui una declaració d’immunitat davant el coronavirus en un currículum per buscar feina. “Crec que això pot ser fins i tot il·legal i, si no ho és, no em sembla gaire moral. Com a ciutadà em sorprèn i em resulta complicat d’entendre”, va manifestar el principal assessor sanitari del Govern central durant la pandèmia.

Simón, a més, va afegir que actituds d’aquest tipus constitueixen “una comprensió incorrecta” del que significa tenir els anticossos o no tenir-los davant del nou virus. “Els 2 milions de persones amb anticossos no poden tenir privilegis sobre altres que estan sanes i que no suposen un risc per a ningú”, va sentenciar.

tracking