SEGRE

BRASIL

Brasil: coronavirus, grip, dengue i xarampió

El gegant sud-americà es dirigeix rumb a la 'tempesta perfecta' mentre el president, Jair Bolsonaro, segueix en la seua guerra política contra les mesures dels governs regionals

Manifestació ahir a Brasília de suport al president Bolsonaro.

Manifestació ahir a Brasília de suport al president Bolsonaro.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lluny encara del pic de coronavirus i a les portes de l’hivern austral, el Brasil camina cap a una tempesta perfecta amb la corba del Covid-19 a l’alça, l’inici de la temporada d’influència, el final de la de dengue, el principi de la grip comuna i brots actius d’altres virus que creien superats, com el xarampió. Mentre s’omplen les unitats de cures intensives dels hospitals, el president, Jair Bolsonaro, continua embrancat en una “guerra política” contra les mesures d’aïllament dels governs regionals i a favor de la tornada a la normalitat. En aquesta croada ja han caigut dos ministres de Salut en menys d’un mes: Luiz Henrique Mandetta, defensor acèrrim de les quarantenes, i Nelson Teich, que es va negar a recomanar la cloroquina per a tota mena de pacients amb coronavirus, com desitja el líder ultradretà. Els dos eren metges i ara, amb la corba en plena escalada exponencial, la cartera de Salut està a mans, de forma interina, d’Eduardo Pazuello, un general de l’Exèrcit sense experiència en aquesta àrea. Fins dissabte passat, el Brasil registrava 233.142 casos confirmats de Covid-19, superant així ja Itàlia i Espanya, i 15.633 víctimes mortals, fet que reforça el país com un dels focus globals de la pandèmia.

D’altra banda, Rússia va anunciar que el ritme de creixement diari dels casos de contagi del coronavirus en aquest país (amb 9.200 nous casos dissabte) s’ha aturat, amb la qual cosa es pot donar per “aplanada” la corba. Moscou ha informat fins ara de 2.631 morts.

tracking