SEGRE

ESNOTICIA

Els municipis d'entre 5.000 i 10.000 habitants, també sense franges horàries

Només Lleida, Balaguer, Mollerussa, la Seu d'Urgell i Tàrrega seguiran amb els horaris restringits

Els lleidatans van aprofitar ahir de forma multitudinària els carrers habilitats per a vianants a la capital.

Els lleidatans van aprofitar ahir de forma multitudinària els carrers habilitats per a vianants a la capital.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va comunicar ahir als presidents autonòmics la intenció d’eliminar les franges horàries per realitzar determinades activitats als nuclis de població de fins a 10.000 habitants, com ha estat ocorrent en els que en tenen 5.000 o menys.

L’establiment de franges horàries per fer activitats va entrar en vigor el 2 de maig a fi de regular determinades activitats com les sortides de nens, grans i esportistes a tot el territori, a excepció dels municipis de menys de 5.000 habitants.

A les comarques de Lleida els municipis que no tindran restriccions horàries i es veuran beneficiats amb aquesta mesura anunciada ahir seran Agramunt, Alcarràs, Almacelles, Alpicat, Bellpuig, les Borges Blanques, Cervera, Guissona, Solsona, Tremp i Vielha, en els quals els ciutadans podran sortir a fer esport dins del seu terme municipal i a passejar sense haver de sotmetre’s als horaris fins ara establerts, que reserven moments determinats del dia en funció de l’edat a fi de reservar espai per a persones majors de 70 anys o sortides amb nens menors de 14. Mentrestant, els municipis de més de 10.000 habitants de Lleida que seguiran amb la restricció horària per fer les activitats són Balaguer, Mollerussa, la Seu d’Urgell, Tàrrega i la capital del Segrià.

D’altra banda, a diferència de dissabte, ahir el bon temps va propiciar que veïns de Lleida utilitzessin de forma més massiva els carrers habilitats per als vianants durant el cap de setmana.

La mesura es repetirà tots els dissabtes i diumenges des de les 10.00 a les 21.00 hores al carrer Joana Raspall, avinguda Madrid, avinguda Francesc Macià, avinguda del Segre fins a la bàscula municipal, Jaume II des del pont de la Universitat fins als instituts, Doctor Fleming des del carrer Magí Morera fins a Ronda i Enginyer Santi Companys des d’Aubarés fins al carrer Sant Paulí de Nola. L’afectació és parcial en algunes vies.

La implantació d’aquesta mesura vol facilitar la distància de seguretat per prevenir contagis. Aquest és un dels objectius de l’àrea de Mobilitat de la Paeria, que vol iniciar la conversió en zona de vianants del màxim nombre de carrers possibles. Lleida s’afegeix d’aquesta manera a altres ciutats que han fet el mateix per evitar el contagi entre els vianants que surten a passejar.

tracking