SEGRE

ESPANYA

Espanya suma 87 morts, segona xifra més baixa de l'estat d'alarma

Després de les 21 defuncions registrades el 14 de març, l'endemà del confinament || Els contagis superen els 230.000, més de 50.000 a la sanitat

Una ambulància ahir a l’Hospital Central d’Astúries.

Una ambulància ahir a l’Hospital Central d’Astúries.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de defuncions per coronavirus a Espanya va descendir ahir fins a les 87, respecte a les 102 registrades dissabte, fet que suposa la xifra més baixa des de fa dos mesos. En total, les víctimes per coronavirus a Espanya ascendeixen a 27.650, segons les dades del ministeri de Sanitat. El dia en què es va decretar l’estat d’alarma, el 13 de març, es va comptabilitzar un augment de 152 morts per coronavirus a tot Espanya. Després d’un descens a 21 víctimes les 24 hores següents, la xifra va continuar incrementant-se, amb fluctuacions. Des d’aleshores, la xifra no va deixar d’augmentar fins al tràgic rècord del dijous 2 d’abril, amb 950 defuncions. A partir d’allà, el nombre de morts diaris ha anat descendint progressivament, amb alguns repunts, fins a caure per sota dels 100 diumenge passat.

Pel que fa als contagiats, el ministeri de Sanitat va notificar 421 casos nous (positius confirmats per prova PCR), un 0,18 per cent d’increment respecte al dia anterior. En total, a Espanya han contret la malaltia 231.350 persones, de les quals 50.938 són professionals sanitaris, segons les dades notificades al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) per part de les comunitats autònomes.

Fins ahir, havien superat la malaltia 149.576 persones, després de registrar-se a primera hora de diumenge 2.719 nous curats. Les dades de Sanitat reflecteixen que des de l’inici de la pandèmia un total de 125.110 persones han necessitat hospitalització, 327 més en 24 hores, i 11.528 han estat ingressades a la Unitat de Cures Intensives (UCI), 28 més en un dia.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del ministeri de Sanitat, Fernando Simón, va informar que a partir d’avui dilluns es donarà la informació diària sobre els casos nous de coronavirus a Espanya a les tardes, amb les dades tancades per dies naturals, per fer el seguiment “més detallat” de la pandèmia. També va advertir contra el “mal ús” del material sanitari existent, “suficient” en les necessitats actuals.

tracking