SEGRE

LLARS MATERIAL

Les famílies demanen ajuda per costejar l'ús de les mascaretes

En una llar composta per 4 persones l'import s'acostaria als 120 € mensuals

Imatge d’arxiu de famílies passejant al barri de Cappont.

Imatge d’arxiu de famílies passejant al barri de Cappont.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (Fanoc) demana al Govern central que doni suport d’alguna forma a les famílies davant de la despesa extraordinària que hauran d’assumir per adquirir les mascaretes, que des de dijous passat són d’ús obligatori per a adults i nens a partir de 6 anys, en tots els espais públics i privats sempre que no es pugui garantir els dos metres de distanciament social. L’entitat assenyala que l’obligació de portar màscara, regulada per una ordre del ministeri de Sanitat publicada dijous, ha despertat la preocupació de les famílies respecte a la despesa que suposarà la compra d’aquest material. Encara que el preu de les mascaretes es va regular per protegir el consumidor davant de l’escassetat d’aquest producte al mercat, l’associació assenyala que el seu cost és important si es té en compte que és d’ús diari i que en una família amb fills cal multiplicar-lo per diverses persones.

D’aquesta forma, assenyala que prenent com a referència les mascaretes higièniques, les d’ús més estès i recomanades per a la població general asimptomàtica i que tenen un preu de 0,96 euros la unitat, la despesa per a una llar de quatre persones no baixarà dels 120 euros al mes. Si es tracta de famílies nombroses, la despesa es dispara i, en espacial, si hi ha nens de poca edat, per als quals l’oferta disponible és escassa i, assenyalen, més cara. Per aquest motiu, Fanoc demana al Govern estatal que estudiï diverses fórmules de suport a les famílies per afrontar la compra de les mascaretes, que podrien ser subvencionades, almenys en part, com a despesa sanitària.

Moltes famílies han optat per les màscares casolanes. Entitats, consistoris i voluntaris han fet entregues d’aquest material de protecció des que els nens ja poden sortir al carrer des del passat 26 d’abril. A les comarques lleidatanes hi ha actualment 8.184 famílies nombroses i, malgrat que les més habituals són les de tres fills, la Generalitat en té comptabilitzada una amb vint fills i una altra amb catorze. En el primer cas, la despesa en mascaretes superaria els 500 euros al mes.

tracking