SEGRE

ENTITATS EDUCACIÓ

Reforç a les famílies confinades

Creu Roja Joventut augmenta els recursos per fer acompanyament escolar a nens lleidatans pel tancament dels col·legis || Atenció telemàtica i entrega de material i dispositius electrònics

Repartiment de material escolar i didàctic de voluntaris de Creu Roja a Cervera.

Repartiment de material escolar i didàctic de voluntaris de Creu Roja a Cervera.CREU ROJA LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La crisi social provocada per la pandèmia del coronavirus ha agreujat la situació dels col·lectius més vulnerables com els nens i les nenes de les famílies lleidatanes amb menys recursos. Per intentar pal·liar aquesta situació, Creu Roja Lleida va posar en marxa a mitjans del mes de març el Pla Creu Roja Respon amb diferents iniciatives a nivell social. Per atendre els nens i adolescents en edat escolar que no poden anar al col·legi a l’estar tancats a causa de la pandèmia, Creu Roja Joventut s’ha adaptat a l’actual situació i fan acompanyament als menors de forma online. Fins ara han atès 135 nens a les comarques lleidatanes, amb sessions per ajudar-los a fer els deures, la promoció d’hàbits saludables, activitats de lleure i també l’atenció emocional davant de les dificultats del confinament. Així mateix, han dut a terme, de forma coordinada amb les escoles, l’entrega de 220 packs amb material escolar i llibres de lectura, així com altres recursos d’entreteniment, i han repartit 52 tablets a les famílies que no tenien dispositius electrònics per poder seguir les activitats programades des dels col·legis i instituts.

En aquest sentit, la tècnica responsable de Creu Roja Joventut Lleida, Marta Morreres, explica que el suport emocional també ha estat un pilar bàsic en l’atenció a les famílies. “Ajudem famílies que ja no tenien feina o l’han perdut a causa de l’actual crisi, que ha posat en evidència encara més les desigualtats en aquests col·lectius més vulnerables”, assenyala.

Els voluntaris també fan un seguiment de l’estat emocional de les famílies durant la crisi

“Afrontem un repte perquè cada dia ens hem de reinventar però les famílies necessiten ajuda, sobretot els nens”, destaca. La previsió és entregar 250 equips més de material escolar i una altra desena de tablets perquè els menors estiguin connectats a la nova rutina.

Han rebut ajuda per part de Creu Roja per comprar aliments, pagar factures i l’acompanyament dels més petits a nivell escolar. “Els ajuts són necessaris i importants, però sobretot valorem el contacte que tenim amb l’entitat cada setmana.”

Crida per sumar voluntaris davant de l’augment dels usuaris Creu Roja Joventut Lleida fa una crida per incorporar nous voluntaris a l’augmentar la demanda d’ajuda de les famílies. Ismael Profitós, voluntari de la Noguera, destaca que el seguiment dels alumnes és fonamental i que les famílies valoren el suport emocional perquè la situació els ha sobrepassat. Mentrestant, Roger Gasó, voluntari de l’Urgell, assenyala la importància de treballar perquè els nens tinguin “noves oportunitats” i mostra la seua satisfacció per poder aportar el seu “gra de sorra”.

tracking