SEGRE

ESNOTICIA

Dos pobles de la Segarra passaran a la fase 2 sense gairebé notar el canvi

Biosca i Torà, a l'estar adscrits a la regió sanitària de la Catalunya Central || El col·legi d'aquest últim, dels pocs que obriran al pla al costat dels del Solsonès

L’alcalde de Torà, Magí Coscollola, amb mascareta.

L’alcalde de Torà, Magí Coscollola, amb mascareta.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Torà i Biosca són els dos únics municipis de la Segarra adscrits a la regió sanitària de la Catalunya Central, i seran els únics del pla de Lleida juntament amb els del Solsonès que preveuen passar a la fase dos dilluns. Tanmateix, aquest avanç en la desescalada de l’estat d’alarma no genera expectació en aquestes dos localitats, que amb prou feines esperen notar canvis en la seua vida quotidiana.

L’avanç més assenyalat serà l’obertura de l’escola de Torà. L’alcalde, Magí Coscollola, va indicar que el centre obrirà dimecres, dos dies després que comencin a fer-ho els del Solsonès i els del Pirineu, que va entrar a la fase dos dilluns (vegeu el desglossament). També s’ampliarà el mercat setmanal, que durant el confinament només tenia paradistes d’alimentació. A partir de la setmana que ve se n’incorporaran dos de roba. Ja hi havia bars i restaurants oberts, i ampliar l’aforament facilitarà que la resta ho faci. En el cas de Biosca, enguany ha perdut l’últim comerç. Això va fer que les restriccions de mobilitat es notessin menys que en altres localitats. El canvi a la fase dos podria notar-se més al Solsonès i els establiments turístics.

Preparatius en escoles i dubtes sobre un dels centres

L’escola de Sant Gil de Torà té 98 alumnes i preveu obrir les portes a partir de dimecres, dos dies després d’entrar a la fase dos. Dilluns és festa local coincidint amb la Pasqua Granada, i dimarts l’equip docent prepararà l’obertura. Segons Coscollola, només hi haurà classes de reforç de 9.00 a 11.00 hores i es dividiran els alumnes en grups i dies. Tindran preferència els que cursin el darrer curs de primària. Per a la resta es preveu només tutories personalitzades. S’habilitaran també les dos entrades de l’escola, al carrer 1 d’Octubre i la plaça del Vall, per evitar col·lapses l’entrada al centre.

tracking