SEGRE

ESNOTICIA

Les estacions d'ITV reobren les portes amb protocols de seguretat

Algunes fan setanta revisions al dia

Dos operaris de l’empresa Certio revisen un vehicle a l’estació d’ITV de Montferrer.

Dos operaris de l’empresa Certio revisen un vehicle a l’estació d’ITV de Montferrer.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estacions lleidatanes per a la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) ja han reprès l’activitat després de dos mesos de paralització, tot i que també han hagut d’adaptar-se a les circumstàncies actuals amb protocols que afecten tant treballadors com usuaris. A banda d’haver de programar la cita de forma telemàtica, és obligatori l’ús de mascaretes i la desinfecció de mans amb gels hidroalcohòlics.

Per evitar al màxim el contacte físic i agilitzar la inspecció, algunes empreses recomanen el pagament online. I en el moment de presentar la documentació a les oficines, s’ha de mantenir una distància mínima de seguretat. A l’estació d’ITV de Montferrer i Castellbò, a l’Alt Urgell, van deixar de realitzar al voltant de 3.000 revisions durant els dos mesos que va estar tancada pel Covid-19, segons van explicar fonts de Certio, empresa que gestiona les instal·lacions.

Els dos mesos d’aturada pel coronavirus van impedir que es fessin 3.000 inspeccions a Montferrer

Des del passat 11 de maig, el centre ha hagut d’incrementar el volum de treball per posar-se al dia i ha passat de realitzar cinquanta inspeccions diàries abans de l’estat d’alarma a revisar entre 60 i 70 vehicles. Tot plegat amb un protocol que fixa la necessitat de sol·licitar cita prèvia.

A la revisió, només hi pot anar una única persona i els treballadors no poden accedir a l’interior dels vehicles particulars. “Abans, els professionals entraven al vehicle per comprovar mecanismes com els sistemes de subjecció o els intermitents, però aquesta part ara la realitza el client sota les indicacions del professional de Certio”, van explicar. Els usuaris estan també obligats a utilitzar mascareta i a desinfectar-se les mans. En el cas dels taxis i els autobusos, els responsables han de netejar-los i desinfectar-los abans de la revisió.

tracking