SEGRE

Successos

L'actor Nacho Vidal, detingut per homicidi imprudent

En oferir verí de gripau a una persona que va morir durant un ritual

Nacho Vidal en una imatge d'arxiu

Nacho Vidal en una imatge d'arxiuEFE/Javier Martínez Candela/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actor de cinema per a adults Nacho Vidal és un dels tres detinguts acusats per un homicidi imprudent ocorregut el juliol de 2019 a la localitat valenciana d’Enguera en oferir verí de gripau a una persona que va morir durant un ritual.

Ignacio Jordà González, més conegut pel seu nom artístic Nacho Vidal (Mataró, Barcelona, 1973) té un habitatge en aquesta localitat valenciana, on va passar la seua infantesa amb la seua família.

En aquesta operació, denominada "Yurta", la Guàrdia Civil ha detingut tres persones, unes de les quals és el conegut actor de cinema per a adults, segons han confirmat a EFE fonts oficials.

L’Equip de Policia Judicial de Xàtiva va iniciar les investigacions després de la mort d’una persona durant la celebració d’un ritual místic basat en la inhalació dels vapors del verí d’un gripau de l’espècie 'buf alvarius'.

Després d’onze mesos d’investigació s’ha pogut constatar l’existència d’un delicte d’homicidi per imprudència i un delicte contra la salut pública, suposadament comès pels qui van organitzar i van dirigir el ritual.

També s’ha pogut demostrar que es tractava d’una activitat amb finalitats terapèutiques o medicinals que en si mateixa suposava un seriós risc per a la salut pública, amb la qual a més s’emmascarava un ritual ancestral aparentment inofensiu.

Amb aquest reclam es captava persones fortament suggestionades, en un estat de vulnerabilitat o necessitat de guarir determinades malalties o addiccions, per a la qual cosa s’oferien mètodes alternatius a la medicina.

Per aquests fets s’han detingut tres persones, dos homes i un dona, d’edats compreses entre els 37 i 50 anys i de nacionalitat espanyola, que han passat a disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Xativa.

tracking