SEGRE

Simón diu que no hi ha evidències que el virus hagi perdut virulència

Simón diu que no hi ha evidències que el virus hagi perdut virulència

Simón diu que no hi ha evidències que el virus hagi perdut virulènciaEFE/Moncloa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències, Fernando Simón, ha assenyalat aquest dilluns que no hi ha "evidències" per sostenir que el coronavirus és ara menys virulent, encara que ha admès que pot existir una percepció general que és més feble en haver augmentat la detecció de casos lleus i en persones més joves.

A mesura que ha evolucionat l’epidèmia ha augmentat proporcionalment el nombre de casos lleus de coronavirus i s’ha reduït l’edat mitjana dels afectats, que abans del dia 11 de maig se situava en més de 60 anys i després d’aquesta data es troba entre els 52 o 54, gairebé deu anys menys que quan Espanya es trobava al pic de la pandèmia, segons ha explicat Simón en roda de premsa.

L’aparició d’un major nombre de casos en persones més joves, ja que es realitzen més test, unida a la capacitat de detectar un major nombre de casos lleus i a la baixada de les taxes d’hospitalització, pot propiciar –segons Simón– aquesta sensació que el coronavirus és ara menys virulent.

No obstant això, ha insistit que no hi ha evidències científiques que el virus s’hagi debilitat o perdut virulència i ha recordat que a Espanya s’estan fent diversos estudis genètics sobre la covid-19, els resultats de la qual encara no es coneixen.

Al marge que el virus s’hagi debilitat o no, el doctor Simón ha insistit que som ja en la fase final de l’evolució de la pandèmia i ha demanat prudència per continuar mantenint les mesures de seguretat que evitin qualsevol rebrot.

tracking