SEGRE

Lleida registra una caiguda de l''èxode' a l'estranger i guanya més immigrants

Van arribar 8.201 residents i 3.194 van marxar

Vista àeria del centre urbà de la ciutat de Lleida.

Vista àeria del centre urbà de la ciutat de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques lleidatanes van registrar l’any passat més entrades de nous residents que les sortides d’aquells que decideixen buscar noves oportunitats a l’estranger. Segons les últimes dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), durant tot el 2019 es van registrar 8.201 immigracions davant les 3.194 emigracions, cosa que significa que l’arribada de residents −tant estrangers com amb nacionalitat espanyola− a la província gairebé va duplicar la xifra de lleidatans que van traslladar la seua residència a un altre país. L’èxode de lleidatans segueix una tendència a la baixa, després de l’augment registrat durant els anys de recessió econòmica.

El 2018, un total de 3.888 residents a la província de Lleida se’n van anar a l’estranger, sent les principals destinacions altres països que formen part de la Unió Europea.

Quant al conjunt de l’Estat, la població resident a Espanya ha experimentat el creixement més gran des de l’any 2008 i el 2019 es va situar en 47.329.981 habitants. Van arribar al país 748.759 immigrants procedents de l’estranger, la qual cosa suposa un 16,3% més que el 2018. D’ells, 664.557 tenien nacionalitat estrangera i els 84.202 restants eren espanyols. Coincidint amb la publicació d’aquestes dades, el síndic de greuges va demanar ahir una atenció espacial per als nens i adolescents migrants davant de la crisi del coronavirus i va alertar de la xenofòbia. L’organisme, que posa el focus en els nens estrangers sense referents familiars, reclama una avaluació precisa de cada cas i que totes les administracions facin accions coordinades per promoure la integració. La falta d’habitatge i la dificultat per trobar un lloc de treball són alguns dels problemes a què s’enfronten.

tracking