SEGRE

CATALUNYAESPANYA

Sanitat es prepara per a un rebrot a la tardor i evitar un nou col·lapse

Pretén reforçar la vacunació de la grip per reduir riscos de saturació hospitalària || Estudia mesures de control de mobilitat en la 'nova normalitat'

Un cambrer desinfecta les taules d’una terrassa en un bar de Huelva.

Un cambrer desinfecta les taules d’una terrassa en un bar de Huelva.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A falta de tot just dos setmanes perquè finalitzi l’estat d’alarma i Espanya entri en la denominada “nova normalitat”, tant el ministeri de Sanitat com les comunitats autònomes ja es preparen per a una futura onada de contagis de cara a la tardor.

Partint de la premissa que és possible que fins a l’any que ve no hi hagi una vacuna efectiva per tractar el Covid-19, Sanitat treballa per reduir els riscos i protegir el sistema sanitari de possibles col·lapses. En aquest sentit, el departament que dirigeix Salvador Illa ha demanat a les comunitats que vagin fent provisió de prou vacunes contra la grip per poder començar la campanya les primeres setmanes d’octubre per reduir els riscos de saturació als hospitals.

Així mateix el departament s’ha compromès, segons va avançar La Vanguardia, a adquirir quatre milions de dosis per donar suport a les autonomies si fos necessari. D’aquesta forma, l’objectiu és que gran part del personal sanitari estigui vacunat contra la grip quan previsiblement arribi la segona gran onada de coronavirus, així com aquells que treballen en residències geriàtrics o la població de risc.

Davant la imminent entrada en aquesta nova fase, que durarà fins que es trobi una cura contra el coronavirus, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va avisar que a Espanya continua existint el risc de transmissió comunitària, per la qual cosa va demanar prudència tant a la població com a les comunitats autònomes. Precisament a aquestes últimes va recordar que han de tenir com una “opció més” allargar les fases més enllà de l’estat d’alarma que conclou el 21 de juny i va deixar clar que Sanitat està “veient opcions” de control de la mobilitat per si fos necessari aplicar-les. I és que ahir es van comptabilitzar a l’Estat 156 nous positius, la qual cosa eleva la xifra total als 242.707.

A més, en l’última setmana s’han comptabilitzat 32 defuncions, si bé des de fa uns dies la sèrie total de morts està congelada en els 27.136 a l’espera que les autonomies actualitzin les seues dades.

Pel que fa a la incidència de la pandèmia a Catalunya les funeràries van reportar ahir 11 noves morts per la Covid, la qual cosa situa la xifra global de víctimes en 12.434. A més, es van detectar 227 nous positius testats, 75 més que en el balanç anterior, que eleven el número total a 69.049.

tracking