SEGRE

EDUCACIÓ TRADICIÓTORRE VICENSGUINDÀVOLSJOSEP LLADONOSAJOAN ORÓ

Desenes d'estudiants lleidatans celebren aquests dies l'acte d'entrega d'orles de forma telemàtica

Desenes d'estudiants lleidatans celebren aquests dies l'acte d'entrega d'orles de forma telemàtica, amb parlaments i fins i tot concerts || Les cerimònies presencials s'ajornen al setembre

Alguns alumnes del Josep Lladonosa, amb mascaretes i gel desinfectant a la foto d’orla.

Alguns alumnes del Josep Lladonosa, amb mascaretes i gel desinfectant a la foto d’orla.INSTITUT JOSEP LLADONOSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de tres mesos sense classes presencials, molts estudiants hauran de tornar a recórrer a les noves tecnologies per celebrar el final de la seua etapa escolar. I és que a la llarga llista de celebracions afectades per la crisi sanitària del coronavirus se sumen també les cerimònies de graduació. Un dels primers centres a inaugurar la temporada d’orles virtuals ha estat l’institut Torre Vicens de Lleida, que dimecres va convocar tots els seus alumnes de segon de Batxillerat “per desitjar-los sort en el nou viatge que estan a punt d’emprendre”, segons fonts del centre. Encara que van faltar els trajos i els vestits de gala, l’equip docent va dedicar un vídeo als joves que “va ser emotiu i especial”. Igual d’original serà la festa de graduació que ha organitzat l’INS Josep Lladonosa per als estudiants de quart d’ESO, que tornaran a retrobar-se de forma virtual el dia 25 de juny. A més del vídeo per recordar els millors moments del seu pas pel centre, l’esdeveniment inclourà un concert amb música en directe i els tradicionals parlaments.

Les fotografies de l’orla també s’han adaptat a les circumstàncies actuals, ja que, segons va explicar el director del centre, Santi Pubill, “hem demanat als alumnes que ens enviïn fotografies amb algun element que els pugui recordar el confinament, com per exemple una mascareta”.

En instituts com el Joan Oró, en canvi, la direcció ha optat per convocar els alumnes en grups reduïts per poder recollir l’orla de manera presencial, encara que tampoc descarta celebrar una petita festa a partir del mes de setembre. “Aquest any hem volgut fer un acompanyament més intensiu, per la qual cosa els tutors s’han reunit amb els alumnes i les seues famílies com a acte de comiat”, va explicar Inma Romero, directora de l’institut Joan Oró.

Deixant de banda les celebracions telemàtiques, el Guindàvols ha ajornat al setembre l’acte d’entrega d’orles d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. També la Universitat de Lleida (UdL) preveu posposar les cerimònies presencials, encara que l’organització dependrà de cada facultat.

Trobada virtual per entregar els Premis de Recerca de la Ramon Llull

La Universitat Ramon Llull de Barcelona va organitzar el passat 12 de juny un encontre virtual amb els alumnes guanyadors de la 19a edició dels Premis de Recerca. Entre els guardonats es trobaven Ferran Castells, de l’INS Màrius Torres, pel seu treball De tots colors. La teoria del color aplicada a un curtmetratge de ficció, i Karla Pérez, de l’INS Guindàvols, pel seu treballThe Lord of the Rings: From the Books to the Screen, dirigit per la professora Rosa Borrell. En l’edició d’aquest any es va presentar un total de 350 treballs de 48 centres educatius de tot Catalunya. Concretament, optaven al premi set treballs en l’apartat d’Humanitats, 87 en el de Ciències Socials, 54 en el de Tecnologia, 131 en el de Ciències de la Salut i 41 en el d’Art. Durant la cerimònia virtual, el rector Josep Maria Garrell va lloar la tasca dels tutors dels centres de Batxillerat i va felicitar els guanyadors per la qualitat dels seus treballs.

tracking