SEGRE

Sanitat preveu que la vacuna per a la covid-19 estarà enllestida a començaments de 2021

El director de CCAES, Fernando Simón, i del ministre de Sanitat, Salvador Illa, en un segon terme, en roda de premsa.

El director de CCAES, Fernando Simón, i del ministre de Sanitat, Salvador Illa, en un segon terme, en roda de premsa.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, calcula que la vacuna contra el coronavirus estarà disponible "més a començaments del proper any que a finals d’aquest". Així ho ha dit Simón en roda de premsa aquest divendres en recordar que la posada al mercat d’una vacuna requereix una sèrie de tràmits administratius i verificacions, ja que s’apliquen a persones sanes, amb el que cal actuar amb molta seguretat i el procés "pot portar fins 8 anys o 10 anys ".

Però, ha subratllat que "en casos com aquest, en el qual no hi ha ni tractament ni vacuna, els processos administratius es poden alleugerir i s’estan alleugerint". Ha especificat que els processos d’investigació tenen quatre fases en general, però algunes d’elles es poden ajuntar i ha detallat que, quan una vacuna demostra eficàcia, cal produir-la en prou quantitat i això "depèn de la rendibilitat". "No és el mateix que s’utilitzi per a mil persones que per a mil milions i els mecanismes de producció també varien", ha incidit Simón, en recordar que en l’actualitat hi ha 300 vacunes en estudi, en les que treballen "molts consorcis a nivell internacional molt potents".

Simón ha anunciat que a Espanya es començarà a utilitzar la primera vacuna que aquest disponible al mercat, "el que no vol dir que acabem amb aquesta", ja que caldrà veure quin és la que dóna millors resultats quan estiguin disponibles.

tracking