SEGRE

CINE OBITUARI

Mor Ian Holm, actor de la saga d''El Senyor dels Anells' i 'Carros de foc'

Imatge de l’actor britànic Ian Holm.

Imatge de l’actor britànic Ian Holm.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’actor britànic Ian Holm, que va interpretar Bilbo Saquet a El Senyor dels Anells i a Sam Mussabini a Carros de foc, va morir ahir a Londres als 88 anys, segons va informar el seu representant.

Membre de la condecoració Orde de l’Imperi Britànic (CBE per les sigles en anglès), Holm “va morir en pau a l’hospital, acompanyat per la família”, va precisar la font, i va afegir que la malaltia que li va provocar la mort està relacionada amb el Parkinson. Holm, que va nàixer al comtat anglès d’Essex el 1931, va rebre nombrosos reconeixements al llarg de la seua trajectòria, entre els quals el prestigiós guardó Laurence Olivier del teatre britànic, un BAFTA pel seu paper a El cañón Bofors (1968) i una nominació a Millor Actor de Repartiment als Oscars per la seua interpretació com a Sam Mussabini a Carros de foc (1981).

Diverses personalitats del món del cine es van acomiadar d’ell a través de xarxes socials, com el director espanyol Juan Antonio Bayona, que va qualificar l’actor d’“inoblidable” en alguns dels seus rols.

tracking