SEGRE

SALUT ENTITATS

Contra el càncer, ningú està sol

Prop de 200 visualitzacions a les xarxes socials de la pel·lícula sobre la tasca de l'AECC a Lleida || Experiències de pacients, familiars i voluntaris

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lluita, valor, amistat, solidaritat, entrega. Són algunes de les paraules que s’associen amb l’AECC-Catalunya contra el Càncer de Lleida a la pel·lícula que va estrenar fa uns mesos per explicar les experiències de pacients, voluntaris, familiars i professionals i que ja ha assolit prop de 200 visualitzacions a YouTube.

Anomena-ho càncer. Històries darrere de la paraula té l’objectiu de donar a conèixer els serveis i prestacions de l’AECC Lleida a través de les experiències viscudes pels usuaris i col·laboradors de l’associació. A la pel·lícula diversos pacients de tota la província de Lleida expliquen com van afrontar la malaltia i com van conèixer el treball de l’associació. I el més important, què ha suposat per a ells el suport rebut per part de l’entitat.

Representen el 95% de l’equip humà que forma l’AECC a Lleida i són presents en totes les àrees

“L’AECC ho ha estat tot”, resumeix un dels testimonis. A la cinta es relaten les diferents activitats des de l’atenció psicològica, terapèutica, fisioteràpia, activitats de lleure i recuperació i també l’atenció social i l’acompanyament en el dol. També la gran tasca de les colònies d’estiu a la Val d’Aran per a nens i nenes amb càncer de tot Espanya i que aquest any han hagut de suspendre a causa del Covid. “Per al meu fill les colònies representen una il·lusió”, conta un pare de Lleida.

Els testimonis, en els quals participa Marisol Noguero, de la secció de Maquetació de SEGRE, relaten els beneficis que suposa a l’hora d’afrontar i superar la malaltia poder comptar amb el suport de l’AECC. “Em vaig adonar que no estava sola i em van oferir justament el que necessitava”, explica una de les usuàries.

Present en bona part del territori, l’entitat compta amb un centenar de juntes locals i també aporta fons per impulsar la investigació. I a la pel·lícula tenen un paper destacat per als voluntaris. “Són l’ànima de l’AECC”, expliquen. “Són persones especials”, assenyala el doctor Moisés Mira.

La pel·lícula es va presentar el mes de febrer passat al CaixaForum Lleida.

La pel·lícula es va presentar el mes de febrer passat al CaixaForum Lleida.MAGDALENA ALTISENT

tracking