SEGRE

L'Estat es planteja tornar a decretar l'estat d'alarma si els brots s'agreugen

"En una part del territori, si no en tot", segons avisa la vicepresidenta primera, Carmen Calvo

La vicepresidenta del Govern espanyol, Carmen Calvo.

Calvo sobre una altra pròrroga: "Segurament necessitarem algunes setmanes més"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta primera del Govern espanyol, Carmen Calvo, ha assegurat aquest dimarts que si els brots de coronavirus s’agreugen l’Executiu es planteja "decretar l’alarma en una part del territori, si no en tot". "Tant de bo no ho hàgim de fer, però serem contundents per protegir la salut. Arribat el moment, el Govern central tornarà a donar senyals de responsabilitat", ha afirmat Calvo en una entrevista a Antena 3.

Amb tot, la vicepresidenta ha explicat que en aquest moment els 12 rebrots actius a Espanya "estan controlats", i que el país es troba "en una situació" que entra "dins del previsible", per la qual cosa no faria falta recórrer de nou a l’estat d’alarma. "He de dir que hi haurà brots. L’important és que els tinguem controlats el més ràpid possible i que tots els que tinguin símptomes reaccionin molt ràpid anant als centres sanitaris. L’important és la rapidesa", ha apuntat Calb.

En aquesta línia, la vicepresidenta ha insistit que el Govern espanyol ja va actuar de forma responsable i amb contundència en el moment en què l’OMS va decretar la pandèmia. "Vam anar a la mesura més severa, que era confinar, i vam dir que era així perquè no hi havia cap altra manera", ha afegit.

EL GOVERN AL·LUDEIX A LA RESPONSABILITAT INDIVIDUAL

Ara per ara, el que l’Executiu "es planteja" és que tots els ciutadans puguin "contribuir" amb la seua "quota" per no haver de tornar a aplicar aquest mecanisme constitucional que va decaure diumenge passat més de tres mesos després de la seua entrada en vigor. "Però arribat el moment, el Govern espanyol pot decretar l’alarma en una part del territori si no en tot", ha incidit, per després recordar que no existeix cap altra llei a què l’Executiu pugui recórrer per restringir la mobilitat dels ciutadans.

La vicepresidenta s’ha expressat així després que el Ministeri de Sanitat notifiqués aquest dilluns que, en aquests moments, té detectats fins 11 brots actius de Covid-19, la qual cosa suposa un total de 36 des de l’11 de maig, quan va començar el funcionament del nou sistema de vigilància de casos. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va assenyalar aquest dilluns que l’epidèmia de coronavirus a Espanya segueix "una tendència descendent molt suau", en la línia amb l’observat en les setmanes anteriors. "Estem detectant molt més que fa unes setmanes o mesos, el que ens posa en una situació millor per poder reaccionar davant dels brots", va comentar.

tracking