SEGRE

INICIATIVES SOLIDARITAT

Campanya per recaptar fons de l'IRBLleida

L'entitat donarà un carnet i organitzarà una visita anual per a tots els que s'hi adhereixin || 'Pel teu futur, pel nostre futur', lema

Voluntaris de l’AECC de Lleida visitant l’IRBLleida.

Voluntaris de l’AECC de Lleida visitant l’IRBLleida.IRBLLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si alguna cosa posa de manifest la crisi desencadenada pel Covid-19 és que la investigació dins del camp de la medicina té una vital importància per continuar garantint la salut de les persones, ja sigui buscant noves vacunes, cures, processos o tractaments més efectius, entre altres. Tanmateix, els estudis que duen a terme els investigadors acostumen a tenir costos molt elevats i necessiten finançament extern. És per això que l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) ha posat en marxa la campanya Fes-te Amic/Amiga de l’IRBLleida amb l’objectiu de recaptar fons per a la investigació biomèdica lleidatana. Així, amb el lema Pel teu futur, pel nostre futur, la intenció d’aquesta nova iniciativa és aconseguir la col·laboració econòmica de part de la societat, per seguir aconseguint avenços en investigació que ajudin en la salut de tothom.

En aquest sentit, les aportacions, que segons l’IRBLleida, poden ser de qualsevol quantitat i poden tenir la periodicitat que el donant desitgi, poden dur-se a terme a través de la pàgina web de l’entitat www.amicsirblleida.cat. Així mateix, val a recordar que les persones físiques tenen un 80 per cent de desgravació en donatius de fins a 150 € anuals, i fins a un 35% més en cas que l’import sigui superior. Per la seua part, les persones jurídiques també tenen desgravacions de fins al 35% en els seus donatius.

Els investigadors enviaran informació periòdica sobre els seus estudis als participants

En aquesta línia, l’IRBLleida entregarà un carnet a tots els seus nous “amics” i “amigues”, els enviarà informació sobre les seues actuacions de manera periòdica i també els organitzarà una visita anual als edificis de Biomedicina I i II perquè puguin presenciar en directe el treball i les investigacions que es desenvolupen al centre.

L’últim estudi de l’entitat lleidatana va ajudar a descobrir com els mesos del confinament provocat per la crisi del coronavirus havien afectat les persones malaltes d’Alzheimer. En aquest sentit, van detectar que l’agitació, l’apatia i l’activitat motriu són els símptomes que més els havien empitjorat.

tracking