SEGRE

ESNOTICIA

La Franja registra 32 nous positius que eleven a 165 els casos després del brot de Saidí

Aragó situa l'origen del contagi en els desplaçaments dels treballadors d'empreses fructícoles || Apel·la a la responsabilitat per evitar entrar o sortir de Baix Cinca, Llitera, Cinca Mitjà i Baix Aragó

Fraga va obrir ahir el pavelló del Sotet per a immigrants sense sostre.

Fraga va obrir ahir el pavelló del Sotet per a immigrants sense sostre.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques de la Franja que han retrocedit a la fase 2 de desescalada pel rebrot de Saidí sumen 165 casos confirmats i la direcció general de Salut Pública del Govern d’Aragó continua investigant possibles nous contagis. A les comarques del Baix Cinca, el Cinca Mitjà i la Llitera, a Osca, el nombre de persones infectades s’eleva a 139, després dels 17 contagis confirmats dimarts, mentre que a la de Baix Aragó-Casp, a Saragossa, són 26 (15 més). En el conjunt d’Aragó els nous casos es van elevar a 49 dimarts.

La majoria de les persones infectades són asimptomàtiques, joves i treballen en empreses o explotacions hortofructícoles de la zona i les autoritats sanitàries han investigat els seus contactes per aïllar-los tots i així evitar la propagació del Covid-19.

Les autoritats sanitàries han investigat els contagiats i els seus contactes per aïllar-los

L’executiu aragonès ha recomanat des del principi de la crisi no sortir ni entrar a aquestes comarques mentre que la Generalitat ha llançat el mateix avís a Lleida atès el veïnat de les comarques de la Franja amb el Segrià i els freqüents fluxos laborals als dos costats de la frontera autonòmica.

Val a recordar que la conselleria de Salut tenia previst també recomanar als temporers que s’allotgen al pavelló de la Fira de Lleida que pernoctin als municipis on treballen a la campanya de la fruita.

La consellera de Sanitat d’Aragó, Sira Repollés, va visitar ahir alguns dels municipis de la Franja afectats, va insistir que la mobilitat és qüestió de responsabilitat i va assenyalar que és “difícil” saber quin és el primer cas dels brots de coronavirus.

Malgrat que algunes informacions apuntaven a una festa a Binèfar com a possible focus, Repollés considera que el més probable és que l’origen estigui en els treballadors d’empreses fructícoles. La consellera va assenyalar que l’origen del rebrot “no és tant una festa, que és normal que es fes en la fase on s’estava, sinó els mateixos treballadors d’empreses hortofructícoles que el cap de setmana van tornar als seus domicilis i van fer activitats variades”, va dir. Aquests moviments cap al municipi d’origen haurien propiciat la transmissió comunitària més enllà de les empreses, va afegir.

L’alcalde de Binèfar, Alfonso Adán, va reconèixer que els veïns de la localitat estan “preocupats” perquè es tracta d’una pandèmia mundial i “encara no ha passat”. Per tant, va dir, “és necessari treballar per mitigar les conseqüències el màxim possible”. “La prioritat és detectar els brots i tallar-los per donar tranquil·litat als veïns”, va apuntar.

La consellera va reiterar que el brot de Saidí està controlat i va descartar que es prenguin noves mesures ara. Aragó, amb els 49 casos nous notificats ahir, i Madrid, amb 50, van sumar més de la meitat dels nous contagis, 196 positius en total en el conjunt de l’Estat.

Fraga estrena el pavelló del Sotet per a temporers sense sostre

Fraga va estrenar ahir el pavelló del Sotet com a allotjament excepcional de temporers sense sostre davant de la situació de repunt de casos de coronavirus. Aquesta operació va ser possible després que el ple de l’ajuntament aprovés dimarts per unanimitat una modificació de crèdit que inclou una partida de 150.000 euros per atorgar una subvenció a Creu Roja i habilitar l’equipament. L’alcaldessa, Carmen Costa, es va emocionar durant l’acte d’obertura del pavelló als usuaris al “treure’ls del carrer i proporcionar-los un sostre”, segons va informar Heraldo de Aragón.

Els primers usuaris van arribar des de l’estació d’autobusos, situada a menys d’un quilòmetre del pavelló, on dormien des de feia dies. La consellera de Sanitat del Govern d’Aragó, Sira Repollés, va visitar a la tarda la capital del Baix Cinca, entre altres municipis. R

epollés va anunciar per ahir mateix “reforços” a les plantilles dels centres de salut (de la zona), amb infermeres i metges, per fer front “al volum de proves PCR que han de realitzar”. De moment en porten més de 700.

tracking