SEGRE

Torra sobre els brots a Lleida: "Estem preparats per prendre qualsevol decisió"

El president del Govern reconeix estar "preocupat" pels nous positius i per les possibles conseqüències de la revetlla

El president Torra atén els mitjans durant la seua visita al Museu de Lleida.

Torra sobre els brots a Lleida: "Estem preparats per prendre qualsevol decisió"Magdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reconegut estar "preocupat" pels brots de coronavirus de la Franja i de Lleida. Tot i que de moment no es prendrà cap mesura més enllà de les recomanacions d'evitar els moviments no imprescindibles a les comarques afectades, el president ha dit que estan preparats per prendre "qualsevol decisió". "No ens tremolarà el pols", ha afegit, perquè "el Govern posa per davant la salut de les persones". Durant la seva visita a Lleida, Torra ha dit que vol estar "sobre el terreny" per seguir l'evolució dels rebrots i ha afegit que estaran pendents de les conseqüències que pugui tenir la revetlla de Sant Joan amb la possible aparició de nous contagis els pròxims dies.

El president de la Generalitat s'ha reunit aquest migdia a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i el gerent de sanitat al territori.

Torra ha insistit en la necessitat de guardar les distàncies i dur mascareta i ha recordat que "el virus segueix entre nosaltres". "Estem seguint minut a minut el que està passant durant perquè la represa significa que hem de viure amb aquest punt de risc", ha afegit.

Eleccions quan acabi la crisi del coronavirus

D'altra banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat aquest divendres a Lleida que convocarà eleccions quan acabi la crisi sanitària i socioeconòmica provocada pel coronavirus, i ha justificat per això que el referèndum que ell preconitzava hagi quedat posposat fins a la següent legislatura.

Torra ha reconegut sobre el referèndum que "hauria d'haver estat durant aquesta legislatura" però ha preferit centrar tots els esforços d'un govern "sense recorregut polític" a lluitar contra la crisi sanitària del coronavirus. Segons el president de la Generalitat, les eleccions catalanes tindran lloc quan "s'hagi encarrilat la situació i mai per motius partidistes", i ha subratllat que serà llavors "quan tindrem una oportunitat excel·lent perquè els partits expliquin a la ciutadania com volen avançar cap a la independència".

tracking