SEGRE

ESNOTICIA

Emotiu adéu de Lleida a les víctimes i Torra anuncia un homenatge col·lectiu

Comiat a la Mitjana amb familiars de persones mortes durant el confinament

El president de la Generalitat, Quim Torra, i la delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, van assistir a l’acte.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i la delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, van assistir a l’acte.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida va oferir ahir als ciutadans que han mort des de l'inici de la pandèmia de Covid-19 el comiat que no van tenir en un emotiu acte a la Mitjana, al qual van assistir familiars de víctimes i que va ser encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra, que va anunciar un homenatge per a tots els morts de Catalunya el 9 de juliol.

Emocionats, alguns sense poder reprimir les llàgrimes, els familiars de persones mortes durant el confinament a Lleida van omplir amb terra l’escultura de l’artista Erik Schmitz en record de les víctimes, omplint també simbòlicament el buit deixat pels seus éssers estimats. Així va culminar ahir l’homenatge organitzat per la Paeria a tots els lleidatans que han mort des de l’inici de la pandèmia de Covid-19, al qual va assistir el president de la Generalitat, Quim Torra; la delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera; i l’alcalde, Miquel Pueyo.

Tres representants de les famílies van relatar la seua tristesa per no haver pogut acomiadar els seus éssers estimats “com es mereixien” i van assegurar sentir-se alleujats per poder compartir el seu dol.

Torra va recordar el seu propi confinament quan va estar afectat de coronavirus i va dir que Catalunya s’enfronta ara a “grans desafiaments”. Va encoratjar la societat a “canviar els seus valors col·lectius, ara que sabem el que és essencial en les nostres vides”. Va agrair la tasca del personal sanitari i dels treballadors dels serveis essencials, i va reconèixer que “no hem trobat com fer bé l’acompanyament a les persones estimades que han mort aquests mesos”. “Moltes famílies no han pogut acompanyar qui més estimaven en els seus últims moments. És una ferida profunda en l’ànima de la nostra societat. Ara ens toca compartir el dol i recordar tots els noms, amb l’esperança de tirar endavant, però sense que l’oblit ens venci”, va subratllar, i va anunciar que el 9 de juliol “recordarem tots els morts en un acte d’homenatge nacional per tenir-los a tots presents a la memòria”. Pueyo, per la seua part, va dir que “hem experimentat la nostra fragilitat” i va remarcar que “recordar els difunts és un signe de generositat”.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i la delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, van assistir a l’acte.

El president de la Generalitat, Quim Torra, i la delegada del Govern central a Catalunya, Teresa Cunillera, van assistir a l’acte.MAGDALENA ALTISENT

tracking