SEGRE

IGUALTAT DIA DE L?ALLIBERAMENT LGTBI+

Prop de 200 persones recorren el centre de Lleida per exigir la igualtat de drets del col·lectiu LGTBI

Prop de 200 persones recorren el centre de Lleida per exigir la igualtat de drets del col·lectiu LGTBI || Durant el confinament Colors de Ponent ha registrat tres agressions homòfobes

Prop de dos-centes persones van desfilar per Lleida i van portar, amb orgull, els colors de la bandera del col·lectiu LGTBI+.

Prop de dos-centes persones van desfilar per Lleida i van portar, amb orgull, els colors de la bandera del col·lectiu LGTBI+.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida es va tenyir ahir dels colors de l’arc de Sant Martí per clamar la plena igualtat de drets del col·lectiu LGTBI+. En un to reivindicatiu i festiu, prop de dos-centes persones amb mascaretes van recórrer el centre de la ciutat en una manifestació convocada per l’associació Colors de Ponent per celebrar el Dia de l’Alliberament Lesbià, Gai, Transsexual, Bisexual i Intersexual, que aquest any ha quedat entelat per la polèmica sentència del Tribunal Suprem que prohibeix la col·locació de banderes no oficials a l’exterior d’edificis públics. Tot i així la Paeria, que el 2016 va aprovar una moció per garantir la visibilitat del col·lectiu i implementar la llei per eradicar l’LGTBI-fòbia, va tornar a hissar la bandera multicolor als equipaments municipals.

Amb càntics contra la discriminació, els manifestants van començar la marxa al Pati de les Comèdies, passant per Blondel i la rambla Ferran fins a arribar a la plaça Sant Joan, on portaveus van llegir un manifest en el qual van exigir el desplegament de la Llei 11/2014 per garantir el compliment dels drets LGTBI i van condemnar les agressions homòfobes a les comarques lleidatanes.

L’artista Lily Brik va començar ahir a pintar un pas de vianants a Lleida amb una frase oculta

Sobre aquest punt, el president de Colors de Ponent, Héctor González, va assenyalar que des que va començar l’estat d’alarma l’associació ha comptabilitzat tres d’aquests incidents a les comarques lleidatanes, l’última agressió la que va patir fa unes setmanes una parella homosexual a la terrassa d’un bar del carrer Magdalena de Lleida ciutat i que va culminar amb l’arrest de dos homes com a presumptes autors de sengles delictes de lesions i d’odi.

González va posar l’accent en la implementació de la llei integral per a les persones trans i en la discriminació a les zones rurals, mentre que va destacar que “en els últims anys hem treballat molt per crear espais segurs i donar visibilitat a la comunitat LGTBI+ i, malgrat que Lleida és ara menys hostil que fa una dècada, encara queda molt camí que recórrer per assolir la plena igualtat de drets”.

La crisi sanitària del coronavirus no ha impedit al col·lectiu de commemorar aquest any el Dia de l’Alliberament LGTBI+, ja que des de l’entitat lleidatana han adaptat el programa d’activitats a la situació actual, amb tallers i xarrades a través de les xarxes socials.

Desenes de municipis lleidatans han pintat algun element del mobiliari urbà amb els colors de l’arc de Sant Martí i, a Lleida, l’artista Lily Brik va començar ahir a pintar el pas zebra que hi ha davant de l’escultura d’Indíbil i Mandoni, que conté una frase oculta.

La bandera multicolor llueix a les xarxes pel Dia de l’Orgull LGTBI+ Les xarxes socials s’omplen aquests dies dels colors de la bandera arc de Sant Martí i en vigílies del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, alguns partits polítics, empreses i institucions han canviat el logo del seu perfil per afegir-se a la celebració i a les reivindicacions d’aquest col·lectiu. La Guàrdia Civil es va afegir a Twitter a la festa reivindicativa i va col·locar el seu escut sobre la bandera de l’Orgull, un gest que no va agradar a alguns usuaris i que va ser criticat per Vox. Correus va ser dels primers a adherir-se a l’homenatge al col·lectiu LGTBI i fa dies va emetre un segell especial amb la bandera multicolor i va decorar algunes furgonetes de repartiment amb els seus colors.

Prop de dos-centes persones van desfilar per Lleida i van portar, amb orgull, els colors de la bandera del col·lectiu LGTBI+.

Prop de dos-centes persones van desfilar per Lleida i van portar, amb orgull, els colors de la bandera del col·lectiu LGTBI+.MAGDALENA ALTISENT

tracking