SEGRE

ANIMALS DRETS

El mal tracte animal no cessa

El Col·legi d'Advocats de Lleida oferirà formació perquè les denúncies tinguin recorregut || Enverinen gossos a Benavent, un dels quals va morir

Imatge d’arxiu de la protectora Lydia Argilés durant els mesos de confinament.

Imatge d’arxiu de la protectora Lydia Argilés durant els mesos de confinament.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els casos d’abandó i maltractament animal no van cessar durant els tres mesos que va durar l’estat d’alarma, període en què les entitats i protectores animalistes van haver de redoblar esforços per atendre més animals en situació de vulnerabilitat a les comarques lleidatanes. En aquells tres mesos, les entitats van detectar abandons de cadells per llorigades indesitjades; de gossos o gats en mal estat que es trobaven fins i tot a les portes dels refugis, però també la venda il·legal d’animals ja sigui per internet o de forma física. L’advocada Estela Torres, de la Comissió per a la Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi de l’Advocacia de Lleida, assenyala que preparen una formació dirigida a personal de l’administració i també dels cossos policials sobre els procediments que s’han de seguir en cas d’una denúncia per maltractament o abandó animal i que la voluntat és poder ampliar aquesta formació a la ciutadania en general. Segons Torres, el desconeixement fa que la immensa majoria de les denúncies no prosperin als jutjats, encara que sí que explica que cada vegada hi ha més conscienciació. En tot cas, destaca que la ciutadania es va recolzar gairebé exclusivament en les entitats i protectores per vetllar per aquesta protecció, cosa que, destaca, “és una responsabilitat de tots”.

D’altra banda, Amics dels Animals del Segrià ha denunciat a través de les xarxes socials que han detectat una persona que escampa verí en diverses zones de Benavent del Segrià, la qual cosa ha provocat la intoxicació de diversos gossos i la mort d’uns d’ells. Demanen la col·laboració ciutadana per identificar el responsable.

La família havia rebut amenaces a causa dels lladrucs del gos, Rey, que tenia catorze anys. Les xarxes socials es van omplir de mostres de suport als denunciants.

Investiguen la mort d’un gos a Almenar Uns veïns d’Almenar van denunciar fa uns dies la mort del seu gos a trets i els Mossos d’Esquadra continuen amb la investigació per localitzar els responsables. Com ja va publicar SEGRE, els fets van tenir lloc fa una setmana, quan una família es va trobar el gos amb diversos trets disparats amb una escopeta de perdigons, també al cap.

Imatge d’arxiu de la protectora Lydia Argilés durant els mesos de confinament.

Imatge d’arxiu de la protectora Lydia Argilés durant els mesos de confinament.MAITE MONNÉ

tracking