SEGRE

GUARDONS TALENT LLEIDATÀ

Nou premi a l'excel·lència per a la lleidatana Ángela Cánovas

Distingida com a jove científica per la Societat Americana de Ciència Animal

La lleidatana Ángela Cánovas treballa com a investigadora a la universitat canadenca de Guelph.

La lleidatana Ángela Cánovas treballa com a investigadora a la universitat canadenca de Guelph.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La investigadora lleidatana Ángela Cánovas ha estat distingida amb el Premi a l’Assoliment a la Carrera Científica per la Societat Americana de Ciència Animal, un guardó que se suma a altres reconeixements que ja ha rebut. Cánovas, que és doctora en Enginyeria Agrària per la Universitat de Lleida (UdL) i des del 2015 treballa com a professora titular i investigadora de Biociències Animals a la universitat canadenca de Guelph, es va mostrar ahir “molt contenta i il·lusionada” després de rebre el premi d’una de les societats més importants del món pel que fa a a l’estudi de la biologia i producció dels animals. Assegura que reconeixements com aquest “són molt gratificants i et motiven per continuar treballant igual de dur”.

A dia d’avui, la doctora Cánovas lidera 18 projectes d’investigació que han rebut més de vuit milions de dòlars procedents de subvencions públiques i privades i supervisa un equip d’una vintena d’investigadors. Especialitzada en la genètica i la genòmica, una de les seues línies d’estudi se centra en la recerca de mutacions genètiques associades amb la letalitat en el procés de concepció, implantació i gestació d’animals com el boví, troballes que també donen informació sobre la fertilitat i la reproducció en humans.

Un altre dels seus projectes d’investigació busca mutacions genètiques que augmentin l’eficiència del bestiar i redueixin les emissions de metà. “L’objectiu final és poder millorar mitjançant selecció genètica els animals perquè tinguin millors característiques i siguin més eficients i sostenibles”, explica Cánovas.

Entrega de premis virtual La Societat Americana de Ciència Animal també s’ha adaptat a les múltiples restriccions sanitàries provocades pel coronavirus. La cerimònia de lliurament de premis, que tenia previst celebrar-se dilluns a Wisconsin, es durà a terme de forma telemàtica davant del repunt de casos i víctimes mortals per aquesta malaltia als Estats Units. També s’ha programat en format virtual el seu congrés anual, que reuneix centenars d’experts de tot el món pel que fa a la ciència animal, des de genètica, la nutrició o la fisiologia de la reproducció.

tracking